28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneDeurnese Jan van Lierop Nederlands kampioen 9-ball

Deurnese Jan van Lierop Nederlands kampioen 9-ball

Bij het het Jumbo NK Pool is Jan van Lierop uit Deurne zondag kampioen geworden bij het 9-ball. In de finale tussen Van Lierop en Ivo Aarts gaven beide spelers elkaar in eerste instantie weinig toe, maar uiteindelijk wist Van Lierop de overwinning binnen te slepen.

Over wie de nieuwe kampioen zou worden bij het 9-ball, liepen de voorspellingen uiteen. Kanshebbers als Niels Feijen en Nick van den Berg waren al vroegtijdig uitgeschakeld. Ook Marc Bijsterbosch moest het onderspit delven tegen Ivo Aarts in de eerste halve finale, terwijl Yannick Pongers met 9-6 verloor van de Deurnese Jan van Lierop in de tweede halve finale.

Jumpshots
Dat betekende een finale tussen Aarts en Van Lierop, waarbij de toeschouwers in Berlicum en kijkers van RTL7 meteen enkele spectaculaire jumpshots voorgeschoteld kregen. Jan van Lierop begon sterk en kon op voorsprong te komen, maar Ivo Aarts wist die achterstand toch in te lopen tot 6-6.

Een mogelijkheid om op voorsprong te komen, liet Aarts liggen door de vier te missen. Hier maakte Van Lierop succesvol gebruik van door niet alleen het rack te pakken, maar ook zijn eigen break te winnen, met als resultaat een voorsprong met 8-6. Het vervolgens missen van de zeven door Ivo Aarts, betekende voor de 23-jarige Jan van Lierop dat hij het kampioenschap 9-ball op zijn naam kon schrijven met een einduitslag van 9-6.

Foto: Jan Rosmulder

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen