9 C
Deurne
maandag 3 oktober 2022
Home- DeurneDeurnese Johan Roijakkers nieuwe coach van legendarische Italiaanse basketbalclub

Deurnese Johan Roijakkers nieuwe coach van legendarische Italiaanse basketbalclub

De uit Deurne afkomstige Johan Roijakkers (41) is de nieuwe coach van de Italiaanse legendarische basketbalclub Varese. Na zijn vertrek bij Brose Bamberg in Duitsland heeft Roijakkers een nieuwe stek gevonden als hoofdcoach in de Italiaanse competitie bij Varese.

De club staat op dit moment laatste in de ranglijst maar Varese is wel een grote naam in de Italiaanse basketbalgeschiedenis. De ploeg won tien titels waar onder vier keer de Italiaanse Cup en zeven keer een Europese trofee waarvan vijf keer de Euroleague.

Deurne Pioneers
Roijakkers volgt Adriano Vertemati op die afgelopen zomer nog van München naar Varese vertrok maar onlangs werd ontslagen. Zelf heeft Johan Roijakkers gespeeld bij Deurne Pioneers, Almonte en Bree in België. Daar begon zijn coaching-carrière bij de jeugdafdeling en in 2011 werd hij bij Prievidza in Slowakije aangesteld als hoofdcoach en werd met het team kampioen. Daarna maakte hij de overstap naar het Duitse Göttingen en in 2020 kon hij aan de slag bij topclub Brose Bamberg bij onze oosterburen waar hij in november van vorig jaar werd ontslagen.

Enthousiast
De spelers van Varese en de media in de Noord-Italiaanse stad zijn erg enthousiast over de nieuwe uit Deurne afkomstige coach. De eerste drie wedstrijden onder Roijakkers wist het team te winnen en gisterenavond speelde Varese tegen Virtus Bologna. Tijdens ‘half time’ stond de ploeg van Johan Roijakkers voor met 48-41, maar ze verloren uiteindelijk toch nog net met 80-81.

Foto’s: Twitter Pallacanestro Varese/Twitter Tijs Tummers

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen