14.7 C
zondag 28 april 2024
Home- DeurneDeurnese Keje Pouwels (11) tweede in Sittard bij Limburgcross

Deurnese Keje Pouwels (11) tweede in Sittard bij Limburgcross

De 11-jarige Keje Pouwels uit Deurne is afgelopen zondag geëindigd op de tweede plek in het eindklassement 2023-2024 van de WEBU Cross Cup Jeugd 2. De wedstrijd die er eigenlijk nog moest worden gereden, was vanwege de winterse omstandigheden afgelast, maar de huldiging ging wel door in het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard.

De organisatie vond dat het parcours te gevaarlijk was door de vele sneeuw en bevriezing van de grond en daarom werd de baan afgekeurd. Een tegenvaller voor de deelnemers, waaronder de Deurnese Keje.

‘Manneke’
Toch was de teleurstelling maar van korte duur. De puntentelling van de dertien eerder in het jaar gereden wedstrijden werd hiermee automatisch de einduitslag. Keje had tot aan de wedstrijd in Sittard 445 punten verzameld, ruim voldoende voor een tweede plaats. “Toch knap voor een manneke van 11 jaar”, aldus de trotse ouders. Om ook buiten de wedstrijden in vorm te blijven, traint Keje twee keer per week bij wielerclub R&TC Buitenlust in Helmond.

Bij de Limburgcross werd Erwin Bakker uit Neerkant eerste in de categorie Man-CC en in de categorie Nieuwelingen werd Merijn van Seccelen uit Deurne vierde. Verder wist Jarno Bakker uit Liessel de vijfde plek te behalen in de categorie Mas-CC.

Foto’s: Casper Pouwels