-2.9 C
Deurne
zaterdag 2 december 2023
Home- DeurneDeurnese Ruud van den Einden start crowdfunding-actie voor oom die omkomt bij...

Deurnese Ruud van den Einden start crowdfunding-actie voor oom die omkomt bij explosie

Ruud van den Einden uit Deurne is namens de familie een crowdfunding-actie gestart nadat z’n oom is overleden bij een explosie in zijn appartement in Vlissingen. Zijn oom René de Bijl had geen uitvaartverzekering en de familie kan het volledige bedrag niet betalen. “De gemeente neemt dan normaal gesproken de kosten op zich, maar dan heb je als familie geen zeggenschap over hoe zo’n uitvaart eruit komt te zien,” vertelt Ruud aan Omroep Zeeland.

Afgelopen donderdag kwam de oom van Van den Einden om het leven nadat er een explosie plaatsvond in zijn appartement. Volgens Ruud lijkt het erop dat de zuurstoffles die hij nodig had door zijn longziekte COPD is gaan lekken. Hoewel de hulpdiensten nog geen officiële uitspraken doen over de oorzaak heeft de politie al wel bevestigd dat er geen sprake is van brandstichting. Er wordt nog verder onderzoek gedaan.

Veel meegemaakt
Het weekend na de verschrikkelijke gebeurtenis bezoekt Ruud van den Einden op zondag de plek waar de explosie plaatsvond. Volgens Van den Einden heeft zijn oom veel meegemaakt en was dit het laatste hoofdstuk in een behoorlijk roerig leven. Tegenover Omroep Zeeland vertelt hij: “Mijn oom was een hele vriendelijke, joviale man. Heel lief. En hij heeft veel meegemaakt.” De 64-jarige Deurnenaar René de Bijl vertrok op jonge leeftijd voor de liefde naar Zeeland. Na de liefde overging, bleef hij in Vlissingen wonen maar raakte aan de drank en aan lager wal.

Inzamelingsactie
De familie hoopt met de crowdfunding-actie 6.000 euro in te zamelen wat volgens hen genoeg is voor een standaard begrafenis. Ondertussen is er al 3.339 euro binnengekomen. De uitvaart van de oom van Ruud van den Einden zal in elk geval plaatsvinden in Zeeland. “Hier was hij graag. Daarom wilde hij graag hier gecremeerd worden. Hij kwam uit Brabant, maar hij heeft altijd genoten van Zeeland en Vlissingen,” legt Van den Einden uit. Mocht er bij de inzamelingsactie voor zijn oom meer geld binnenkomen dan nodig is, dan wordt dit geld aan het Longfonds geschonken.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen