25.9 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneDeurnese Voergroep Zuid keert 4 miljoen euro uit aan loyale leden

Deurnese Voergroep Zuid keert 4 miljoen euro uit aan loyale leden

Onder loyale leden van Voergroep Zuid in Deurne wordt een bonus verdeeld van 4 miljoen euro. Naast het bedrag dat uit de voerafzet van de afgelopen vier jaren afkomstig is, komt er ook een loyaliteitsbonus over de voerafzet in de toekomst.

Op deze manier wil Voergroep Zuid haar trouwe leden extra belonen. “Zij maken de coöperatie”, zegt coöperatievoorzitter Geert van Bussel. Voergroep Zuid verwacht dat haar voeractiviteiten de komende jaren verder doorgroeien en ook dit jaar zal het afzetvolume hoger zijn dan in 2021 met tot nu toe al meer dan 60 nieuwe leden”, meldt het bedrijf.

Fundament
Ook de andere activiteiten leveren jaarlijks voor Voergroep Zuid een goed rendement op. Geld dat volgens het coöperatiebestuur en de directie ten goede moet komen aan de loyale leden van de coöperatie. “Zij zijn immers het fundament waarop het bedrijf in het verleden is opgebouwd en waarop wij ook in de toekomst verder bouwen”, aldus algemeen directeur Ronald van de Ven.

Boerenerf
Voergroep Zuid bestaat inmiddels 126 jaar en produceert en levert vanuit vier productielocaties voer en grondstoffen. Daarnaast deelt het bedrijf kennis en geeft het praktisch advies voor op het boerenerf.​ “Hierbij hechten wij veel waarde aan een goede samenwerking met andere kennispartners en erfbetreders, waardoor wij samen onze leden en klanten optimaal ondersteunen bij het efficiënt en duurzaam produceren van melk, vlees en eieren. Zo verdienen wij geld voor boeren in plaats van aan boeren”, legt de organisatie uit.

Praxis
Naast het leveren van voer en grondstoffen, heeft Voergroep Zuid ook acht Welkoopwinkels en één Praxis in Deurne. Ook maken ze deel uit van de financiële dienstverlening van Rivez-Zuiderhuis.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen