11.7 C
Deurne
maandag 26 september 2022
Home- DeurneDeurnese zwemvereniging Triton start zwemsoos

Deurnese zwemvereniging Triton start zwemsoos

Veel kinderen halen op relatief jonge leeftijd hun zwemdiploma’s. Het is dan van groot belang dat  de zwemvaardigheid op peil wordt gehouden. Hiervoor start de Deurnese Zwemvereniging Triton ‘62 binnenkort met een ‘zwemsoos’.

Behalve dat de jeugd gezellig met leeftijdsgenootjes kan zwemmen, organiseert de vereniging leuke clinics en bijzondere lessen. DZT start met de zwemsoos, omdat niet alle ouders in de gelegenheid zijn om regelmatig met hun kinderen te gaan zwemmen. Onder begeleiding van minimaal een gediplomeerde zweminstructeur kunnen kinderen drie kwartier heerlijk zwemmen.

Per periode van ongeveer dertien weken komt er een thema aan bod. Aan het einde van de periode ontvangen alle deelnemers een certificaat van deelname. Er zullen verschillende clinics binnen het thema gegeven worden, met daarnaast de mogelijkheid het laatste kwartier vrij te zwemmen. Bij de clinics van ongeveer een half uur zal een ervaren trainer les geven in bijvoorbeeld waterpolo, wedstrijdzwemmen, plankspringen, zwemmend redden e.d.

“Zwem apk”
Halverwege de periode zal een les volledig besteed worden aan een ‘zwem APK’ hierbij worden technieken, om goed en veilig te kunnen zwemmen, nog eens goed geoefend. De zwemsoos start zaterdag 31 oktober en is elke zaterdagochtend van 9.30u – 10.15u. Kinderen die willen deelnemen zijn minimaal in bezit van zwemdiploma B en mogen niet ouder zijn dan veertien jaar. Aanmelden kan via mijn.dzt62.nl. Meer informatie via zwemsoos@dzt62.nl.

Foto: DZT’62

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen