18.8 C
Deurne
zondag 28 mei 2023
Home- DeurneDirk Verberne winnaar kunstwedstrijd station met 'Deurtje van Deurne'

Dirk Verberne winnaar kunstwedstrijd station met ‘Deurtje van Deurne’

Wethouder Marinus Biemans heeft donderdagmiddag bij Daily Deurne de winnaar bekendgemaakt van de kunstwedstrijd die de gemeente Deurne voor op het station had uitgeschreven. Kunstenaar Dirk Verberne is als winnaar uit de bus gekomen met zijn ‘Deurtje van Deurne’.

Biemans sprak lovende woorden over Coöperatie Stationspark Deurne, die het station de afgelopen jaren tot zo’n mooie levendige plek heeft gemaakt. Met deze kunstwedstrijd wilde de gemeente het brede publiek betrekken bij de invulling van een klein kunstwerk in een daarvoor gereserveerde opening in de geluidswand aan de perron zijde.

Vijftien inzendingen
Het kunstwerk van Dirk Verberne was samen met dat van Rinke Joosten, ook een kunstenaar uit Deurne, door een jury uit vijftien inzendingen geselecteerd. Daarna mocht het publiek via internet kiezen tussen beide kunstwerken. Van de 1.500 mensen die op deze manier hadden gestemd gingen de meeste stemmen naar het kunstwerk van Dirk. Wethouder Biemans overhandigde hem de bijbehorende check van 2.000 euro. Met dit geldbedrag wordt hij in staat gesteld om zijn idee nu ook echt te realiseren.

Glimlach
Dirk die zelf ook regelmatig gebruik maakt van de trein hoopt met zijn kunstwerk vooral op een glimlach op het gezicht van de treinreiziger. Zijn leuke woordspeling op het Deurtje van Deurne moet daar zeker bij gaan helpen.

Foto: Thieu Berkers

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen