11.1 C
Deurne
zaterdag 23 september 2023
Home- DeurneDMG pakt groots uit tijdens 10-jarig bestaan met prijzen en gratis radiozendtijd

DMG pakt groots uit tijdens 10-jarig bestaan met prijzen en gratis radiozendtijd

De lokale omroep van Deurne bestaat zaterdag 22 januari precies tien jaar en dat wordt gevierd met onder meer een speciale jubileumuitzending van 24 uur lang op DMG Radio. Daarnaast is er een tv-documentaire gemaakt over de geschiedenis van de Deurne Media Groep en worden luisteraars van de radiozender een heel weekend getrakteerd op gratis zendtijd en verschillende prijzen.

Hoewel DMG het 10-jarig bestaan uitbundig gaat vieren, wordt het niet precies het feest zoals de organisatie het voor ogen had. Voorzitter Iwan Gijsbers legt uit: “We hadden het liefst nog groter uitgepakt met liveoptredens en publiek bij de radio-uitzendingen maar dat gaat door de coronamaatregelen nu even niet. We hadden ook al voorbereidingen getroffen om iedereen de kans te geven om eens achter de presentatiedesk in de tv-studio plaats te nemen en zelf te kunnen ervaren hoe een tv-uitzending wordt gemaakt.”

Groot feest
Toch wordt het op de radio op zaterdag 22 januari en zondag 23 januari wel een groot feest, vertelt DMG-dj Eric Senders: “We gaan alle inwoners van de gemeente Deurne bedanken door iedereen tien minuten zendtijd te geven in Claim Jouw 10 Minuten*. Dat doen we elk uur een keer tijdens de speciale uitzending en onder de inzenders verloten we ook nog een heleboel prijzen die we op een heel speciale manier bij de mensen thuis gaan brengen dat weekend.”

Gratis zendtijd
Luisteraars die hun tien minuten willen claimen, moeten een mail sturen met hun naam, telefoonnummer en adres naar 10jaar@dmgdeurne.nl. In de mail kan de luisteraar aangeven wat die wil horen in de tien minuten. “Dat kunnen bijvoorbeeld de drie favoriete platen zijn van iemand of juist één heel lange plaat zoals Private Investigations van de Dire Straits. Zo willen we de luisteraars bedanken, door de zender helemaal van hen te maken in die tien minuten”, legt Senders van DMG uit.

Herken De Stem
Daarnaast wordt heel het weekend een radiospel gespeeld waarbij de luisteraars de stemmen van tien bekende Deurnenaren moeten herkennen om de hoofdprijs te winnen. “Die prijs is een schok- en weersbestendige radio met FM, DAB+ en bluetooth voor het streamen van muziek ter waarde van 180 euro.” De radio die je kunt winnen bij Herken De Stem, wordt beschikbaar gesteld door Bouwpartner Holten van der Wal.

  • Bij de actie van Claim Jouw 10 Minuten zijn kwetsende, discriminerende of commerciële uitingen niet toegestaan.
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen