16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneDMG zet met nieuwe studio stap naar nog betere nieuwsvoorziening

DMG zet met nieuwe studio stap naar nog betere nieuwsvoorziening

Een mijlpaal in het 12-jarige bestaan van DMG is zaterdag bereikt en gevierd. De nieuwe radiostudio werd officieel geopend door wethouder Riny van Rinsum en DMG-voorzitter Iwan Gijsbers. Ivan van Oosterhout maakte er in zijn programma ‘Deurne Draait Door’ een feestelijk gebeuren van.

De petit fourtjes, mét DMG-logo, staan klaar. Er is een blauw lint gestrikt om de twee gastenmicrofoons en de schaar ligt geduldig te wachten. Zo meteen is het aan Riny van Rinsum – wethouder zorg, onderwijs, kunst en cultuur – om het lint, zijn eerste in de gemeente Deurne, door te knippen.

Naar elkaar omzien
Maar voor het zover is, wordt hij eerst geïnterviewd door Van Oosterhout. Van Rinsum is sinds een paar maanden wethouder. Hij is de opvolger van Willy van den Berg. Zelf woont hij in Veghel, maar hij heeft Deurne al aardig verkend. “Het is niet zo’n gigantisch grote gemeente. Het fijne daaraan is dat bewoners elkaar nog kennen.”

Het brengt hem op een van zijn speerpunten: “Mensen moeten weer leren naar elkaar om te zien. Tegenwoordig heeft iedereen altijd haast. Dan staan we er niet bij stil om een ander te helpen. En dat kan al door iets eenvoudigs als boodschappen sjouwen voor je bejaarde buurvrouw.”

Verbindende factor
Van Rinsum ziet hierin indirect ook een rol weggelegd voor DMG, vertelt hij na de uitzending. “Als lokale omroep heb je een informerende functie, maar ook een verbindende. Mensen delen met elkaar wat ze gehoord of gelezen hebben. Dit brengt ze weer dichter bij elkaar.”

De nieuwe radiostudio ziet de wethouder als een goeie ontwikkeling om alle Deurnenaren te blijven voorzien van nieuws uit hun eigen woonplaats. De vernieuwing is nodig om mee te kunnen in het huidige digitale tijdperk, licht voorzitter Iwan Gijsbers toe.

“Twaalf jaar geleden zijn we gestart met tweedehands apparatuur. Bijna alles was dus nog analoog. Met deze investering, die niet alleen in de studio, maar ook op ict-gebied is doorgevoerd, zijn we weer helemaal up-to-date. Onze toegankelijkheid via radio en internet is nu nog beter en stabieler.”

Van houtje-touwtje naar professioneel
DJ Ivan van Oosterhout, sinds tien jaar verbonden aan DMG, is trots op de groei die de omroep doormaakt. “We zijn van houtje-touwtje naar professionele zender gegaan. We bereiken steeds meer mensen, niet alleen via de radio, maar ook via onze website en app.”

De vernieuwing is mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers, plaatselijke ondernemers en de gemeente, vertelt algemeen coördinator Ivo Boudewijns. “Dankzij een gemeentelijke subsidie en geld uit onze advertentie-inkomsten, kon de nieuwe studio er komen. Wekenlang, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, zijn mensen bezig geweest met timmeren, monteren en installeren. Brofa heeft hen elke dag van een lunch voorzien. Bouwmarkt Holten Van de Wal heeft materiaal gesponsord.”

Als het lint door de wethouder samen met de voorzitter is doorgeknipt, is DMG officieel ‘future-proof’. “Alleen uitzenden via FM is niet genoeg”, zegt Van Rinsum. “Een goeie bereikbaarheid via internet is essentieel. Hierin is vandaag een belangrijke stap gezet.”

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen