18.7 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- VlierdenDorpsbewoners zetten opnieuw kermis in Vlierden op na eerste succesvolle editie

Dorpsbewoners zetten opnieuw kermis in Vlierden op na eerste succesvolle editie

De kermis in Vlierden werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd door een groep vrijwilligers uit het dorp. Dit bleek zo’n succes dat ook dit jaar op dezelfde manier een kermis wordt gehouden op 3, 4 en 5 mei.

Komend weekend staan rondom Café Zaal Thijssen verschillende attracties voor kinderen en in en rondom MFA ’t Huis zijn er diverse activiteiten en is er een gevarieerd muziekprogramma.

Borrel
Vrijdagmiddag start de Vlierdense kermis om 16.00 uur met een vrijdagmiddagborrel met livemuziek van Sander Bekkers, die in zijn eentje een volledige muziekshow neerzet, of zoals hij het zelf noemt: ‘een complete band in één vent.’

Van 19.00 uur tot 21.00 uur kan de jeugd hun zangtalent laten horen bij de karaoke die wordt gehouden door de soos. Ook is er voor kinderen vanaf 14 jaar de mogelijkheid om mee te doen aan een wedstrijd rodeorijden. De avond wordt vanaf 21.30 uur afgesloten met een optreden van coverband Broadway, die het publiek vermaakt met een repertoire vol ‘guilty pleasures’.

‘Kermiskoning schieten’
Op zaterdag 4 mei opent de kermis om 14.00 uur en vindt vanaf 14.30 uur het ‘kermiskoning schieten’ plaats dat op het kermisterrein wordt gehouden door het Gilde. Inschrijven hiervoor is ter plekke mogelijk van 13.30 tot 14.00 uur. De Vlierdense vrijwilligers hebben er ook voor gezorgd dat er van 17.00 uur tot 19.00 uur een barbecue plaatsvindt.

In verband met Dodenherdenking wordt zaterdag vanaf 19.30 uur in de kerk en bij de kiosk stilgestaan bij de oorlogsslachtoffers. Vanaf 20.15 uur zorgen DJ Tom van Leeuwen en De Heeren Van voor de muziek en nemen ze alvast een voorschot op zondag 5 mei, bevrijdingsdag.

Kapellenbevrijdingsfestival
Die laatste dag van de kermis start met een bevrijdingslunch. Vanaf 14.00 uur zijn er diverse optredens tijdens het Kapellenbevrijdingsfestival. De kermis in Vlierden wordt afgesloten met een optreden van de band Goet Foud, een groep muzikanten die de ‘ouderwetse’ piratenmuziek van vroeger weer tot leven brengt.

Op de kermis staan attracties voor alle leeftijden. Kaartjes zijn te koop voor 1 euro op de dagen zelf bij het verkooppunt in de MFA ’t Huis. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.

In verband met de kermis is de Pastoriestraat van 1 tot en met 6 mei gedeeltelijk afgesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers. Er worden omleidingsroutes aangegeven.

Foto: Kermis Vlierden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen