Voor het eerst in de 37-jarige historie van het Zeilbergse dorpsblad zullen er geen papieren exemplaren van het Kontakt worden..." />
1.6 C
Deurne
vrijdag 9 december 2022
Home- DeurneDorpsblad "Zeilbergs Kontakt" gaat noodgedwongen digitaal

Dorpsblad “Zeilbergs Kontakt” gaat noodgedwongen digitaal

Voor het eerst in de 37-jarige historie van het Zeilbergse dorpsblad zullen er geen papieren exemplaren van het Kontakt worden bezorgd.

Ook voor de redactie van het Kontakt, het dorpsblad voor Zeilberg, kwam het met een verrassende heftigheid binnen. De bundelgroep van dat dorpsblad bestaat uit veelal mensen op leeftijd. Precies die categorie die wordt geadviseerd extra voorzichtig te zijn. Dat wierp bij de redactie de vraag op of men het blad überhaupt wel uit moet laten komen op de vaste laatste woensdag van de maand.

“In eerste instantie leek het een ver-van-mijn-bed-verhaal (het speelde toch in China?), maar nu is het als een onprettig deken over ons heen gevallen. Het Coronavirus heeft ook De Peel bereikt. Paniek, hamstergedrag en al wat bij zo’n situatie te verwachten valt, maakte zich meester van velen van ons. Het sociale gebeuren is teruggedraaid tot stand ‘nul’. Geen voetbal, geen theatervoorstellingen, afgelastingen van activiteiten, etc.”.

Eindredacteur Martien van Rijt geeft verder aan: “Er heeft overleg plaatsgevonden met Mien van de Ven, de stuurvrouw van onze bundelgroep en coördinator van de bezorgers en tegelijkertijd werd duidelijk dat Sociaal Cultureel Centrum Den Draai, waar normaliter het bundelen plaatsvindt en van waaruit de distributie start, de deuren al een aantal dagen hermetisch op slot heeft, ook al vanwege het Coronavirus.”

Als alternatief is er nu voor gekozen een digitale versie op de eigen site te plaatsen. Daar zal het dorpsnieuws vanaf dinsdag 24 maart te lezen zijn. Van Rijt sluit niet uit dat eind april ook voor het meinummer dezelfde keuze gemaakt zal moeten worden. Kopij voor het meinummer kan tot uiterlijk woensdag 15 april a.s. aangeleverd worden via mail: info@kontaktzeilberg.nl

Foto: Kaft Kontakt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen