16.6 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneDrie Roemenen aangehouden voor berovingen in Deurne en Milheeze

Drie Roemenen aangehouden voor berovingen in Deurne en Milheeze

De politie heeft maandagmiddag drie mannen aangehouden voor de beroving van een 80-jarige vrouw bij de pinautomaat aan de Zeilbergsestraat op maandagochtend rond 11.30 uur. Ook worden zij verdacht van de beroving van een oudere man bij de pinautomaat aan het Pastoor Simonisplein in Milheeze, daar sloegen ze maandagmorgen rond 10.45 uur toe.

Het gaat om drie uit Roemenië afkomstige mannen. Een verdachte had zich verstopt in een maisveld bij de Jagerweg in de Zeilberg, de andere twee werden later aangehouden in een achtertuin van een huis aan de Arenbroek. De politie heeft ook een zwarte Audi met Duits kenteken in beslag genomen die op de parkeerplaats bij de kerk in de Zeilberg stond.

Aandacht afleiden

Beide slachtoffers waren geld aan het pinnen en werden door de mannen lastig gevallen op het moment dat het geld uit de pinautomaat kwam. Ze probeerden de aandacht van de slachtoffers af te leiden en tegelijkertijd het geld weg te nemen uit de automaat. Bij de twee berovingen zijn honderden euro’s buit gemaakt.

Helikopter

Door hulp van een getuige en met de inzet van een politiehond kon de eerste verdachte worden aangehouden in een maisveld bij de Jagerweg waarin hij zich had verstopt. Na een zoektocht waarbij een helikopter en verschillende politiewagens werden ingezet, konden een paar uur later de andere twee verdachten worden aangehouden in de Arenbroek.

Het is nog onduidelijk of de mannen ook betrokken waren bij de poging tot beroving van vorige week maandag 1 juli bij de pinautomaat aan de Zeilbergsestraat. Toen werd ook geprobeerd een oudere man te beroven van het geld dat hij net had gepind. Foto’s: DMG – Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen