16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneDroom van Joost uit Deurne komt uit: potje darten met Michael van...

Droom van Joost uit Deurne komt uit: potje darten met Michael van Gerwen

Bij de 26-jarige Joost Knijnenburg uit Deurne is de Ziekte van Huntington geconstateerd. “Nu kan ik dingen doen die ik anders misschien nooit gedaan had”, vertelt hij over zijn bucketlist in Ramon on Air op DMG radio. Daarop staat onder meer een potje darten met topdarter Michael van Gerwen.

De Ziekte van Huntington is een erfelijke, progressieve hersenaandoening. Joost: “Het is een sluipziekte, waardoor je steeds minder kunt functioneren. Uiteindelijk tot in de hersenen.” Hij heeft de ziekte geërfd van zijn vader. Doktoren voorspellen dat de symptomen bij Joost rond zijn 40ste beginnen.

Berichtje
Joost vertelde begin deze maand zijn verhaal in het ED. In het interview liet hij ook los graag een keer een potje te willen darten met Michael van Gerwen. “Hij had het artikel in de krant gelezen. Ik kreeg vrij snel een berichtje dat hij ervoor openstaat om een keer een middagje samen te darten”, aldus Joost. De datum van de wedstrijd is nog niet bekend. Joost: “We moeten even afwachten vanwege de coronamaatregelen. Of het nu of volgend jaar is, maakt voor mij niet uit. Het potje darten komt er.”

Beluister hier het hele gesprek met Joost in Ramon On Air op DMG radio:

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen