18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneDruk programma en nieuwe openingstijden Ossenbeemd

Druk programma en nieuwe openingstijden Ossenbeemd

Vanaf 1 april is natuur- en milieucentrum “De Ossenbeemd” aan het Haageind in Deurne weer elke dag (behalve zaterdag) open van 13.00 tot 17.00 uur. Verder komt er een extra openingstijd voor de kinderboerderij. Als regel is de dierenverzorger dagelijks aanwezig van 10.30 tot 11.30 uur. Op dat moment zijn ook bezoekers welkom.

Gastheer of gastvrouw worden?

Tijdens de openingstijden is er altijd een gastheer of gastvrouw aanwezig om de bezoekers, zo nodig, wat wegwijs te maken. Het centrum is altijd op zoek naar nieuwe gastheren en –vrouwen. (bv. voor een keer per week of een keer per twee weken). Heb je belangstelling om hier eens over te praten, dan kan je een mailtje sturen aan info@ossenbeemd.nl en zij nemen contact met je op. Of loop gewoon eens binnen tijdens de openingstijden.

Lentelezingen.

In de maand april zijn er drie lezingen op de Ossenbeemd:

Op dinsdag 2 april, 20.00 uur: Lezing (roof)vogeltrek in Europa (in samenwerking met de vogelwerkgroep De Kulert) door Jan Peeters. Elk najaar vliegen miljoenen trekvogels van hun broedgebieden naar hun winterverblijven. Gigantische aantallen die op tactische plaatsen worden opgewacht door vogelaars die nauwkeurig de soorten en aantallen in kaart brengen. In de directe omgeving zijn Strabrechtse Heide, Mariapeel en Groote Peel bekende punten, waar geteld wordt.

Verder op zaterdag 6 april van 10.00 tot 12.00 uur: Composteren is Vooruitzien door Marc Siepman. Eigenlijk is composteren heel gemakkelijk, want het bodemleven doet het meeste werk. Toch is er heel wat over te vertellen en dat doet Marc Siepman op een boeiende wijze, die ook antwoord geeft op al uw vragen over composteren.

En op dinsdag 16 april: Twee ‘manen’ lang leven als in de IJzertijd door Anneke Boonstra. Anneke Boonstra vertelt over het boeiende experiment, waarin zij met 6 mensen twee manen lang (60 dagen) ging leven als in de IJzertijd op de locatie van het prehistorisch Openluchtmuseum in Eindhoven.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen