18.8 C
zondag 22 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- ZeilbergDuel met 14 gele kaarten en rood voor Kuunders eindigt voor ZSV...

Duel met 14 gele kaarten en rood voor Kuunders eindigt voor ZSV met winst tegen Erp (2-3)

ZSV moest voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op bezoek bij RKVV Erp. De ploeg van coach Johan Vullings, die vorig seizoen nog in Zeilberg actief was. De meeste aandacht in deze wedstrijd ging naar scheidsrechter Lopez doordat hij maar liefst veertien gele kaarten gaf, waaronder zelfs één aan de nieuwe ZSV-coach. Als kers op de taart kreeg Koen Kuunders rood, maar wist de Zeilbergse ploeg desondanks te winnen met 2-3.

Wedstrijdverslag door Martien van Rijt

Met een vertraging van zes minuten gaf de met geel strooiende leidsman toestemming om van start te gaan. Binnen een minuut was er een vrije trap voor ZSV op zo’n twintig meter van het Erpse doel. Davy Althuizen posteerde zich achter de bal, maar hij schoot in de muur. In de vierde minuut scoorde ZSV een prachtig doelpunt, maar de vlag van de assistent ging de hoogte in en het bleef dus 0-0. ZSV zette goed en hoog druk. Scheidsrechter Lopez liet veel toe en er werd af en toe stevig gespeeld, met name door de thuisploeg.

Organisatie achterin even weg
De eerste grote mogelijkheid voor Erp was er in de 10de minuut, De bal werd uit een prima voorzet links langs het doel geschoten. Vijf minuten later kwam Tom Venner voor de gasten in balbezit en hij trapte direct op doel. In twee keer wist de Erpse doelman de bal te stoppen. In de 18de minuut was de organisatie even weg achterin bij ZSV, maar de inzet die volgde, werd in twee instanties onschadelijk gemaakt door doelman Leon Thijs.

Een minuut later was het 0-1! Joost Verberne schoot vanaf de 16-meterlijn en zijn bal leek houdbaar. Toch hobbelde die langs de paal binnen. Waar Jordi van der Heijden geel kreeg voor een arm tegen het achterhoofd van zijn tegenstander, kreeg die enkele minuten later voor een gelijke overtreding alleen een standje. Na bijna een half uur was er een prima aanval van de thuisploeg, maar de bal werd slechts koppend geschampt. Een fout van de Erpse goalie stelde Stan van Helmond een minuutje later in staat om de 0-2 binnen te werken!

Vrije trap
Enkele minuten later was er gevaar voor het ZSV-doel na een vrije trap. Leon Thijs moest enkele malen prima ingrijpen en hield zo zijn doel schoon. Vijf minuten later werkte Koen Kuunders maar net op tijd het gevaar weg. Twee minuten daarna werd Stan van Helmond voor de zoveelste keer gevloerd en eindelijk volgde er geel voor zijn tegenstander.

Vier minuten voor rust werd de bal na een vrije trap door Leon Thijs knap uit de hoek gedoken en ook de daaropvolgende hoekschop pakte hij prima. Twee minuten in blessuretijd lanceerde Stan van Helmond zichzelf bekeken. Zijn boogbal over de goalie die volgde, miste het doel maar net. Zo bleef het 0-2 en daarmee ging men de rust in.

Snelle uitval
De tweede helft startte ZSV met Tim van der Steijn en Dave Huisman voor Tom Venner en Jordi van der Heijden. De thuisploeg kwam heel goed uit de kleedkamer. Met een mooi schot werd Leon Thijs gepasseerd en was het 1-2. Vier minuten later was het weer raak. Een snelle uitval bracht gevaar en Koen Kuunders redde ten koste van een hoekschop. Ook die leverde gevaar op, waarbij Kuunders de bal uit het doel probeerde te slaan. Een penalty en een rode kaart was het logische gevolg.

Erp kwam zo op 2-2 en had een man meer op het veld. Luc Matthij zakte een linie. In de 55ste minuut was er geel voor Dave Huisman die zijn tegenstander niet zag, maar wel flink raakte. Net na een uur spelen, werd een hoekschop voor ZSV vanaf links doorgekopt, waarna Tim van der Stein bij de tweede paal de 2-3 binnen knikte!

“Ik weet niet wie er iets riep, maar ik geef jou een gele kaart!”

Vanaf dat moment begon de one-man-show van de scheidsrechter echt. Waar in de eerste helft amper gefloten werd, regende het plotseling, soms onbegrijpelijke, gele kaarten; voornamelijk voor de geelzwarten. In de 69ste minuut was er zelfs geel voor ZSV-coach Ralf van den Heuvel. De scheidsrechter begeleidde die kaart met de verklaring: “Ik weet niet wie er iets riep, maar ik geef jou een gele kaart!”

Ook iets gezegd
Ook in ondertal bleef ZSV diverse kansen afdwingen. In de 77ste minuut was er geel voor doelman Leon Thijs die toch echt niet overdreven veel tijd pakte bij een uittrap. Met nog tien minuten te spelen, was er een onbegrijpelijke gele kaart voor de aanvoerder van de thuisploeg, die waarschijnlijk ook iets gezegd had.

Even later leek er uit een hoekschop gescoord te worden, maar Luc Mattheij kopte de bal van de lijn. Vier minuten voor tijd werd de moegestreden Davy Althuizen vervangen. In de zevende minuut van de extra tijd, klonk het eindsignaal en een zwaarbevochten overwinning was een feit. Een topprestatie met 10 tegen 11, gedurende bijna een hele helft!