12.7 C
Deurne
zondag 1 oktober 2023
Home- DeurneDuitse bom uit Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt aan de Randweg in Deurne

Duitse bom uit Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt aan de Randweg in Deurne

Een explosief dat afgelopen woensdag werd ontdekt op een weiland in de buurt van de splitsing van de Randweg en Kulertseweg in Deurne, is maandagochtend rond 10.45 uur door de EOD onderzocht en meegenomen om later tot ontploffing te brengen.

De bom werd ontdekt door iemand die met een metaaldetector over het weiland liep. Omdat die persoon dacht dat het om een oude kachelpijp ging, had de man het voorwerp zelf al uitgegraven. Toen bleek dat het om een explosief ging, is de politie en de EOD ingeschakeld.

36 kilo springstof

Het gaat om een Duitse 28 cm. Wurfkörper Spreng raket die in Nederland niet zo vaak wordt gevonden. Na onderzoek bleek de bom nog 36 kilo springstof te bevatten. Omdat er geen ontsteking meer in het explosief zat, kon deze door de EOD veilig worden meegenomen. Er wordt nog gezocht naar een geschikte plek om de raket tot ontploffing te brengen.

Naast de EOD was woensdagochtend ook de politie aanwezig voor assistentie en om een tiental omstanders op veilige afstand te houden. Ook werden zij op voldoende afstand van elkaar gehouden in verband met de richtlijnen van het RIVM.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen