13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneEbusco onthult superzuinige elektrische stadsbus met actieradius tot 700 kilometer

Ebusco onthult superzuinige elektrische stadsbus met actieradius tot 700 kilometer

Deurnese busfabrikant Ebusco heeft vrijdag hun nieuwe superzuinige Ebusco 3.0-bus van 18 meter lang onthult. In het bijzijn van minister Vivianne Heijnen van milieu werd de stadsbus met een actieradius tot 700 kilometer voor het eerst officieel aan het publiek gepresenteerd.

De verkoop van de 3.0-bus loopt al goed, volgens Ebusco komt dat omdat dit voertuig het toppunt van efficiëntie is: “Dankzij het gebruik van lichtgewicht composieten is de Ebusco 3.0 18 meter met een startgewicht van slechts 14.500 kg baanbrekend qua gewicht. Door de lichtgewicht carrosserie te combineren met efficiënte batterijpakketten van 350+ en 500+ kWh, heeft de 18-meter-versie van de Ebusco 3.0 een bereik van maximaal 700 kilometer op een enkele lading en heeft een maximale capaciteit van 150 passagiers.”

Speciale lijn
Ebusco heeft het afgelopen jaar al meerdere orders voor deze bus binnengekregen, waaronder bestellingen uit Oslo, Orebro Lan, Rouen en Vaxjo. In 2023 zal Ebusco de productie verder opschalen met een speciale lijn voor gelede busmodellen om aan de vraag te voldoen.

Meest efficiënte bus
CEO Peter Bijvelds van Ebusco is positief over de toekomst van dit model: “Ik ben enorm trots dat we vandaag deze baanbrekende bus van 18 meter kunnen presenteren. Met ongeveer een derde van ons personeelsbestand werkzaam in R&D en engineering, slagen we er continu in om ons op hoge snelheid te ontwikkelen. Dit heeft nu geresulteerd in de lichtste en meest efficiënte gelede bus ter wereld.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen