4.5 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- DeurneEbusco slaat vleugels uit met order van grootste Duitse luchthaven in Frankfurt

Ebusco slaat vleugels uit met order van grootste Duitse luchthaven in Frankfurt

Busfabrikant Ebusco heeft een order gekregen van Frankfurt Airport voor vier Ebusco 3.0-bussen van 12 meter en een optie voor nog eens vier van dezelfde soort bussen. Dit is de eerste keer dat het Deurnese bedrijf een bestelling krijgt uit de luchtvaartsector.

De bussen voor het vliegveld krijgen een speciale indeling, die is ontworpen voor efficiënt luchthavenvervoer. Fraport (Frankfurt Airport) wil als grootste vliegveld van Duitsland haar CO2-uitstoot verminderen en in 2045 uitstootvrij te zijn.

Connectie
Ebusco heeft een sterke connectie met de luchtvaart- en ruimtevaartindustrie. Voor de ontwikkeling van de Ebusco 3.0 heeft een team van experts zich laten inspireren door deze sectoren om een zeer efficiënte lichtgewicht elektrische bus te ontwikkelen. De Ebusco 3.0 heeft een casco van koolstofvezelcomposiet, een lichtgewicht materiaal dat is ontwikkeld op basis van luchtvaartechnologie.

“Het is geweldig om te zien dat de luchtvaartindustrie en de Ebusco 3.0 opnieuw samenkomen. Onze bussen zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties en kunnen daarom gemakkelijk worden ingezet voor diverse doeleinden, zoals luchthavenvervoer. We kijken uit naar de samenwerking met Fraport en willen onze aanwezigheid in de luchthavensector graag uitbreiden”, vertelt Sales Director Wolfgang Hackauf van Ebusco.

Klimaatbescherming
Elektrisch vervoer is voor de luchthaven van Frankfurt een belangrijk onderdeel op het gebied van klimaatbescherming. “Deze nieuwe Ebusco-bussen behoren tot één van de eerste elektrische bussen in onze vloot en zullen de toon zetten voor de komende jaren. In het aanbestedingsproces was Ebusco in staat om in te spelen op onze specifieke hoogtebeperkingen. We kijken uit naar de komst van de Ebusco 3.0 bussen en zijn enthousiast over de samenwerking met Ebusco voor de komende jaren”, zegt Project Manager Fleetmanagement Thorsten Clemens van Fraport.

Foto: Ebusco

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen