26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneEbusco viert ‘fiesta’; eerste order uit Spanje voor Deurnese elektrische busfabrikant

Ebusco viert ‘fiesta’; eerste order uit Spanje voor Deurnese elektrische busfabrikant

Vorige week bracht Ebusco nog het nieuws naar buiten dat het bedrijf in Frankrijk wil uitbreiden met een eigen fabriek en deze week meldt de Deurnese elektrische busfabrikant opnieuw een waardevolle ontwikkeling voor Ebusco. Er is een contract getekend met de openbaar vervoerder van Barcelona voor 21 exemplaren van de 2.2-bus. Het is voor Ebusco de eerste order in Spanje.

De 12 meter lange bussen en bijbehorende laders worden in het tweede kwartaal van 2023 geleverd. Met dit contract krijgt Ebusco voor het eerst voet aan de grond op de Zuid-Europese markt en wordt het aantal landen waar Ebusco actief is, uitgebreid tot negen. CEO Peter Bijvelds van Ebusco is blij met de Spaanse order: “Spanje is één van de doelmarkten in onze internationale expansiestrategie aangezien de elektrische busmarkt in Spanje de komende jaren naar verwachting aanzienlijk zal groeien.”

De bussen uit Deurne gaan rijden voor Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Dat is de overheidsadministratie van het grootstedelijk gebied Barcelona dat bestaat uit 36 gemeenten. AMB plant en exploiteert bus- en metronetwerken en andere duurzame vervoersdiensten. De 21 nieuwe Ebusco 2.2-bussen zullen worden gebruikt in de Metropolitan Busdiensten.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen