15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneEen kijkje achter de schermen van DMG met Iwan Gijsbers

Een kijkje achter de schermen van DMG met Iwan Gijsbers

Deze maand geven we door middel van een aantal interviews met vrijwilligers een kijkje achter de schermen bij DMG. Hiermee krijg je een beter beeld van hoeveel tijd er door de vrijwilligers wordt gestoken in het maken van alle programma’s, reportages en artikelen en hoe belangrijk het is dat je op DMG stemt bij de Clubkas Campagne.

Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen met bestuursvoorzitter Iwan Gijsbers.

Wie ben je?

“Ik ben Iwan Gijsbers, 51 jaar en geboren en getogen in Deurne-Zeilberg. Ik ben getrouwd met Marjon en heb 4 kinderen. Ik ben werkzaam als zelfstandig ondernemer.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij de Clubkas Campagne?

“Met deze stemmen krijgen we extra middelen om onze activiteiten op het gebied van radio, nieuwsvoorziening en tv voort te zetten en te verbeteren. Daarnaast biedt DMG een platform voor alle verenigingen en clubs in Deurne om zichzelf te profileren en te promoten, dus een stem op DMG is eigenlijk een stem voor alle verenigingen en clubs van Deurne!”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?

“Ik mag voorzitter van DMG zijn. Als voorzitter heb je als taak om samen met het bestuur en de vrijwilligers DMG zo goed mogelijk te laten functioneren en om de relaties met externe partijen die belangrijk zijn voor DMG te onderhouden.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?

“Gemiddeld een uurtje of 4 per week.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?

“Ik heb samen met Martien Vogels en Mario Wijnen DMG opgericht, inmiddels alweer ruim 7 jaar geleden. DMG is gestart met uitzenden op 22 januari 2012, daarvoor moesten we natuurlijk allerlei formaliteiten regelen om met DMG te mogen starten. Ik vind het starten van nieuwe initiatieven altijd een mooie uitdaging en het ‘besturen’ heb ik ook altijd graag gedaan. Daarnaast ben ik  een muziekliefhebber, dus dan ligt de combinatie van het besturen van een media organisatie wel voor de hand!”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?

“De start in het oude Huub van Doorne College, het ‘pionieren’ in het begin. Verder heb ik niet een specifieke gebeurtenis die er voor mij uitspringt, maar ik vind de ontwikkeling en de groei van DMG als organisatie mooi om mee te maken en om hier een steentje aan te kunnen bijdragen.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?

“DMG is een vrijwilligersorganisatie met nu ca. 50 medewerkers die zich op verschillende disciplines inzetten. Van radio tot redactie, van foto’s tot film, van techniek tot internet. Met name veel jongeren die iets hebben met media, radio of tv zijn betrokken bij DMG. DMG biedt een podium voor mensen, maatschappelijke organisaties en politiek om hun activiteiten en achtergronden kenbaar te maken aan de Deurnese bevolking. Hier mogen ze best nog meer gebruik van maken als wat ze nu al doen; hier zijn we immers voor!”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?

“DMG nog groter en professioneler maken, liefst met minimaal 1 vaste kracht die dit kan aansturen en ervoor kan zorgen  dat we als DMG met stagiaires kunnen werken en nog meer activiteiten kunnen ontwikkelen.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?

“Ik ben zelfstandig ondernemer in de agrifood sector. Ik ben actief met een varkensbedrijf, een onderzoekslab in Deurne en een onderzoekslab in Venlo en doe nog wat aan bedrijfsadvisering. Daarnaast ben ik nog bestuurlijk actief bij onder andere Ondernemend Deurne en Energyport Peelland.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?

“Als bestuurder werk je meer op de achtergrond, maar ik hoop nog eens een (radio of tv) programma te doen dat ingaat op het wel en wee van de agrarische sector. De naam heb ik al, namelijk ‘Hartenboer’!”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen