8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneEen kijkje achter de schermen van DMG met Kevin Senders

Een kijkje achter de schermen van DMG met Kevin Senders

In een serie interviews krijg je een kijkje achter de schermen bij DMG. Hiermee krijg je een beter beeld van hoeveel tijd er door de vrijwilligers wordt gestoken in het maken van alle mediaproducten van de lokale omroep en hoe belangrijk het is dat je op DMG stemt bij de Clubkas Campagne en dat kan alleen nog vandaag en morgen.

We stellen tien vragen aan verschillende DMG-medewerkers. Vandaag liggen de vragen klaar voor redacteur/fotograaf/cameraman Kevin Senders.

Wie ben je?

“Ik ben Kevin Senders, 18 jaar oud en woon in Deurne.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij de Clubkas Campagne?

“Omdat DMG het geld goed kan gebruiken. Veel mensen vragen mij: ‘Wat schuift dat bij DMG?’, nou om eerlijk te zijn helemaal niks haha. Iedereen die werkt bij DMG doet dat omdat ze het werk leuk vinden om te doen en van DMG iets moois willen maken.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?

“Bij DMG ben ik cameraman en fotograaf. Daarnaast schrijf ik artikelen voor de redactie en houd ik de social media bij. Af en toe verzorg ik ook nog voor de vormgeving.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?

“Dat is verschillend, de ene week wat meer dan de andere.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?

“Al heel vroeg! Ik ben in 2012 begonnen bij Deurne Kids, dat was een kinderprogramma op zondagochtend. Ik vond vroeger muziek al heel leuk. Ik heb toen Deurne Kids stopte nog meegewerkt aan het programma Peelherinneringen en daarna heb ik nog een eigen dance-programma gehad op zaterdagavond, genaamd PowerMix. Uiteindelijk heb ik gekozen om als cameraman en fotograaf aan de slag te gaan.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?

“De gemeenteraadsverkiezingen kan ik me nog wel herinneren. Hoe we toen de hele dag een liveblog op onze site hadden en we als redactie druk in de weer waren met het schrijven van artikelen. Daarnaast is het ook altijd leuk om te zien hoe veel kijkers een bericht of video scoort op het internet.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?

“Dat DMG een vrijwilligersorganisatie is. We hebben ongeveer 50 vrijwilligers en die zorgen dat DMG 24/7 te beluisteren is via 106.2 FM en het laatste nieuws te lezen of te zien is via dmgdeurne.nl!”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?

“Ik hoop in de toekomst dat we op het gebied van TV en social media groeien. Ik vind dat we met de radio en redactie al op de goede weg zitten. Als we met social media en TV ook naar een bepaald niveau kunnen komen denk ik dat DMG een heel goed medium is in de regio, waar de inwoners van de gemeente Deurne echt wat aan hebben. Maar op dit moment denk ik dat we het bij DMG niet verkeerd doen gezien de minimale financiële middelen.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?

“In het dagelijks leven studeer ik nog op het SiNTLUCAS in Eindhoven als cameraman. Verder heb ik sinds oktober 2018 een eigen bedrijf, Image’n Media. Ik werk nu voor onder andere ZSV en voor andere leuke klanten, dus dat gaat de goede kant op.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?

“Horen niet, behalve nu haha. Verder kun je video’s of foto’s van mij zien en artikelen lezen op de website.”

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen