5.2 C
Deurne
vrijdag 23 februari 2024
Home- DeurneEen kijkje achter de schermen van DMG met Robin Senders

Een kijkje achter de schermen van DMG met Robin Senders

In de maand april krijg je in een serie interviews een kijkje achter de schermen bij DMG. Hiermee krijg je een beter beeld van hoeveel tijd er door de vrijwilligers wordt gestoken in het maken van alle mediaproducten van de lokale omroep en hoe belangrijk het is dat je op DMG stemt bij de Clubkas Campagne.

Eerder keken we achter de schermen met onder meer dj en Hoofd Nieuws Tim van der Weerden en bestuursvoorzitter Iwan Gijsbers. Vandaag doen we dat met dj Robin Senders.

Wie ben je?

“Hoi, ik ben Robin Senders, 43 jaar, woon in Bakel en ben dj/technicus bij DMG Radio.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij de Clubkas Campagne?

“Het is voor DMG belangrijk dat mensen op ons stemmen om een nóg beter product neer te kunnen zetten dan dat we nu al doen. Denk daarbij aan extra personeel, extra apparatuur etc. En daar hebben we natuurlijk geld voor nodig.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?

“Wat ik zoal doe bij DMG? Ik heb een programma MiddagMaatjes op DMG Radio. Elke zaterdagmiddag van 14 tot 16 uur presenteer ik dat samen met Jorg Marinus. Dat is erg leuk om te doen. Naast het leuke van het vak radiomaken, ontmoet je ook interessante mensen die te gast zijn en ons wekelijks praatje met Berry Toonen is ook altijd lachen, gieren, brullen. Verder val ik zo nu en dan in bij diverse programma’s, regel ik de agenda voor héél de zaterdag en ben ik zo nu en dan te horen met spotjes op DMG”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?

“Elke week steek ik zo n 6 uur in DMG en bij speciale evenementen net als met Koningsdag nog wat meer.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?

“Ben in januari 2016 bij DMG begonnen. Waarom bij DMG? Omdat ik het idee had en nog steeds heb dat we bij DMG aan iets moois bezig zijn en waarbij er constant naar gestreefd wordt naar het voor onze luisteraars elke week nóg beter maken.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?

“Het leukste wat ik bij DMG heb meegemaakt vind ik moeilijk te zeggen. Teveel om op te noemen”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?

“Wat mensen over DMG moeten weten wat ze nu niet weten is dat we op dit moment met voornamelijk vrijwilligers elke dag weer een goed product weten neer te zetten maar om in de toekomst nóg meer te willen/Kunnen bieden t belangrijk is dat er geld binnenkomt.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?

“Mijn ideeën voor de toekomst van DMG is om een nóg professioneler station te worden met betalende krachten zodat we onszelf nog meer kunnen onderscheiden van de rest. En wat mijn rol daarin zou kunnen zijn dat laat ik maar op me afkomen!”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?

“In het verdere leven ben ik chauffeur bij LAP logistics en rijd ik voor DHL Freight in Eindhoven. Ook ben ik toetsenist bij de band Perfect Mess en neem ik in de band hoofdzakelijk de ‘backing vocals’ voor m’n rekening.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?

“Je kunt me elke zaterdag van 14 tot 16 uur horen in het programma MiddagMaatjes op DMG Radio en in een aantal commercials die op DMG draaien. Ohh ja en komende zaterdag kun je me zien en horen op het Martinetplein in Deurne want dan hebben we een speciale uitzending op locatie in verband met Koningsdag!”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen