5.5 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneEen kijkje achter de schermen van DMG met Tim van der Weerden

Een kijkje achter de schermen van DMG met Tim van der Weerden

De hele maand april krijg je in een reeks van interviews met een aantal vrijwilligers een kijkje achter de schermen bij DMG. Hiermee krijg je een beter beeld van hoeveel tijd er door de vrijwilligers wordt gestoken in het maken van alle mediaproducten van de lokale omroep en hoe belangrijk het is dat je op DMG stemt bij de Clubkas Campagne.

We stellen tien vragen aan verschillende DMG-medewerkers. Vandaag liggen de vragen klaar voor radio- en tv-presentator en Hoofd Nieuws Tim van der Weerden.

Wie ben je?

“Ik ben Tim van der Weerden, 24 jaar en ik woon in Deurne. Mijn hobby’s zijn, naast het maken van radio, het checken van nieuwe muziek, het kijken van series en films en het bezoeken van concerten en festivals.”

Waarom is het volgens jou belangrijk dat mensen op DMG stemmen bij de Clubkas Campagne?

“Iedereen vindt het belangrijk om te weten wat er zich bij hem of haar voor de deur of in de wijk afspeelt. DMG brengt nieuws dat herkenbaar is voor de mensen in de gemeente Deurne. Wij staan midden in de samenleving en geven op een objectieve manier een beeld van het nieuws in onze gemeente. Ook biedt DMG lokale verenigingen in alle soorten en maten een podium met een artikel op de site, een tv-reportage of een interview op DMG radio.”

Wat doe je allemaal bij DMG als vrijwilliger?

“Ik ben bij DMG actief als presentator voor radio en tv, maak onderdeel uit van de muziekredactie en ben als Hoofd Nieuws verantwoordelijk voor de aansturing van de redactie, verslaggevers, cameramensen en fotografen.”

Hoeveel tijd steek je per week in het vrijwilligerswerk voor DMG?

“Gemiddeld steek ik 12 uur per week in mijn werkzaamheden bij DMG.”

Wanneer ben je bij DMG aan de slag gegaan en waarom heb je gekozen om je juist voor DMG als vrijwilliger in te zetten?

“Sinds de start van DMG in 2012. Toen ik als klein jongetje met de autootjes speelde, was ik altijd veel geïnteresseerder in wat er op de radio gebeurde dan in die auto’s. Het ‘radiovirus’ zat er bij mij dus al op jonge leeftijd in en is nooit meer verdwenen. Bij DMG heb ik ontdekt dat ik, naast radio, tv en online ook heel tof vind.”

Wat is het leukste dat je bij DMG tot nu toe hebt meegemaakt?

“Dat is een lastige vraag. Ik heb bij DMG al heel veel mooie dingen mogen doen. Regelmatig treedt in mijn programma op vrijdagavond, opTIMaal, lokaal muzikaal talent op. Dat was een wens van mij toen ik bij DMG begon. Ik ben heel blij dat die is uitgekomen. In 2013 heb ik met een aantal collega’s FriDMGlive bedacht, een festival met lokaal muzikaal talent. Inmiddels hebben we al weer vijf edities van FriDMGlive achter de rug. Op dat concept ben ik heel trots. Het is ook altijd waanzinnig om voor DMG TV verslag te mogen doen van The Royal Music Night en artiesten als OG3NE, Berget Lewis en Dennie Christian te mogen interviewen. Deze drie voorbeelden zijn wel echt een aantal hoogtepunten van dingen die ik tot nu toe bij DMG heb meegemaakt.”

Wat moeten mensen weten over DMG waar je van denkt dat ze dat nu misschien nog niet weten?

“Bij DMG werken tegen de 50 vrijwilligers. Elke vrijwilliger zet zich vol passie in voor onze lokale omroep. Dat is denk ik de kracht van DMG. Mensen vragen me weleens: ‘Verdient dat eigenlijk goed bij DMG?’ Men weet vaak niet dat we een vrijwilligersorganisatie zijn.”

Wat zijn jouw ideeën voor de toekomst bij DMG en wat is jouw rol daar in?

“Ik denk dat het, met het oog op alle samenwerkingen die er in het landschap van lokale omroepen ontstaan, belangrijk is dat DMG de eigen identiteit behoudt. Juist om, zoals ik al eerder aangaf, nieuws te kunnen brengen dat dicht bij de mensen uit de gemeente Deurne staat en waar zij zich betrokken bij voelen. In mijn nieuwe functie als Hoofd Nieuws heb ik hier een grote rol in.”

Wat doe je verder nog in het dagelijks leven?

“Onlangs ben ik afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool Journalistiek. Ik sta nu aan de start van mijn carrière. Ook werk ik als horecamedewerker bij het Cultuurcentrum in Deurne.”

Wanneer kunnen we iets van jou horen, zien of lezen bij DMG?

“Elke vrijdag 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag 12.00 tot 14.00 uur op DMG radio. Ook kun je me regelmatig zien in reportages van DMG TV en lees je door mij geschreven artikelen op de website.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen