9.2 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneEerste hagelbuien trekken net langs gemeente Deurne

Eerste hagelbuien trekken net langs gemeente Deurne

De eerste hagelbuien van deze lente zijn vanmiddag rond 18 uur vlak langs de gemeente Deurne getrokken. Er viel wel behoorlijk wat regen maar tot hagelstenen kwam het op de meeste plaatsen niet in Deurne. In Liessel en Neerkant werd hier en daar een hagelbui gemeld.

Weerman Reinier van den Berg van MeteoGroup Nederland meldde via Twitter: “De bui die Deurne nadert heeft dus inderdaad potentie. Veel onweer nu.” Even na 18 uur meldde hij: “Onweersbui Deurne toch ingezakt. Benieuwd of het wel even tot #hagel is gekomen, wolkentop kwam 15 KM hoog!”

In Asten en Someren vielen wel hagelstenen en daar was de hoeveelheid neerslag een stuk groter. Veel straten staan blank en er worden lekkages gemeld. De hagelstenen waren qua grootte niet te vergelijken met die vorig jaar tijdens het noodweer van 23 juni vielen. Dit keer waren de stenen niet groter dan een knikker.

In de regio worden tegen de nacht nog meer buien verwacht met opnieuw stevige onweersbuien, hagel, windstoten en veel neerslag in korte tijd. De Wandelbond adviseert scholen en organisatoren de loop van de Avondvierdaagse van vanavond in de regio Deurne af te lasten.

Foto: Twitter Bart Werts

[wcp_weather id=”wcp_openweather_592c60b227957″ city=”Deurne, Netherlands” tempUnit=”c” windSpeedUnit=”ms” pressureUnit=”mmHg” template=”default” showCurrentWeather=”on” showForecastWeather=”on” background_image=”3796″ text_color=”#FFFFFF” background_color=”#000000″ background_opacity=”40″]

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen