7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneEerste teams acrogymnasten van KDO Deurne door naar NK in Rotterdam

Eerste teams acrogymnasten van KDO Deurne door naar NK in Rotterdam

Bij de plaatsingswedstrijd in Den Bosch hebben twee teams acrogymnasten van KDO Deurne afgelopen weekend hun plaats zeker gesteld voor het Nederlands Kampioenschap in Rotterdam. De leden van KDO behaalden ruim het benodigde totaal van 46.000 punten en stromen hiermee door naar het NK dat in juni plaatsvindt.

Zaterdagmiddag mochten Evi Thielen, Jaidy van Deurzen en Aukje van de Mortel in de categorie B niveau in actie komen. De eerste routine was een tempo-oefening, de onderdelen werden gecontroleerd uitgevoerd en werden beloond met een mooie score van 23.170. Daarna volgende de balansoefening, met twee moeilijke torens behaalden de Deurnese acrogymnasten een score van 23.300. Uiteindelijk werden ze tweede in een sterk deelnemersveld en behaalde het team het puntentotaal dat benodigd is voor het NK.

De vier C-teams van KDO konden zondag de vloer betreden. Meike van de Mortel, Jana Sanders en Eef van de Kant stonden de hele wedstrijd met kop en schouders bovenaan. Uiteindelijk werden ze met een puntentotaal van 46.490 overtuigend eerste. Helaas hebben de andere drie teams de zogenoemde NK-limiet nog niet weten te behalen, zij hebben nog twee pogingen.

Bij deze landelijke plaatsingswedstrijden voor de hogere niveaus wordt een selectie gemaakt van de teams die door mogen naar het NK in Rotterdam op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni.

Foto: KDO Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen