16.2 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneEerste Vrouwenborrel in Deurne; ‘Samen netwerken en nieuwe vriendschappen sluiten’

Eerste Vrouwenborrel in Deurne; ‘Samen netwerken en nieuwe vriendschappen sluiten’

Vrouwen helpen aan een leuke aanvulling van hun vrije tijd én je netwerk uitbreiden. Dat is wat Romana Sterken vrijdagavond in Gastrobar Jut & Jul in Deurne wil bereiken met haar eerste editie van de Vrouwenborrel. Het mooiste zou volgens initiatiefneemster Romana zijn als er leuke nieuwe vriendschappen of andere connecties door ontstaan.

Met haar community Woman for Woman organiseert Sterken activiteiten speciaal voor vrouwen en voor zowel onderneemsters als niet-onderneemsters. “We organiseren leuke en unieke activiteiten. Die kunnen mensen samen met iemand, maar ook alleen bezoeken. Vanuit daar is het idee voor de Vrouwenborrel ook ontstaan. Om te ‘connecten’ met andere vrouwen”, vertelt Romana. “Het is een leuke laagdrempelige manier om andere vrouwen te leren kennen met wellicht dezelfde interesses.”

Hippe high tea
Zowel op zakelijk als privégebied had Sterken de behoefte om ondernemende vrouwen te ontmoeten. “Het leek mij leuk om samen met gelijkgestemde activiteiten te ondernemen. Dat kan het ontdekken van leuke nieuwe locaties zijn, zoals een omgebouwde boerderij met winkels, maar ook bijvoorbeeld de meest hippe high tea van Eindhoven. Of een netwerksessie met vrouwelijke onderneemsters, inclusief een foto-shoot.”

Voornamelijk via social media kwam Romana Sterken erachter dat er bij vrouwen de behoefte is om samen te komen. Zij wilde zich hiervoor inzetten en is naar Jut & Jul gestapt met haar plan. “Gelukkig waren ze positief en stonden ze hiervoor open. Zo ontstond het idee een speciale bijeenkomst te organiseren en ben ik alles online gaan uitwerken met een website. Dit heb ik vervolgens weer via social media gedeeld om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken en te helpen via Woman for Woman”, aldus Romana. 

Groepsapp
Tot nu toe hebben zich dertien vrouwen aangemeld, die elkaar nog niet kennen. “Ik vind dat wel bijzonder, we gaan elkaar dus tijdens de avond beter leren kennen. Zelf miste ik een community als deze om te kunnen netwerken met vooral ondernemende vrouwen. We hebben inmiddels al een groepsapp waar we onszelf voorstellen en spontane oproepjes in plaatsen.”

Tijdens het plannen heeft Romana al veel leuke ondernemers en niet-ondernemers ontmoet. Met sommige vrouwen gaat ze ook samenwerken. “Dat is al super waardevol”, zegt Sterken. “Ook zitten er al veel nieuwe ideeën voor leuke vrouwen-groepsuitjes in de pijplijn waar je je voor kan opgeven als individu.” Voor specifiek de onderneemsters gaat Romana nog later onderzoeken waar vraag naar is. 

Gezonde spanning
Voor haar eerste Vrouwenborrel op vrijdagavond in Deurne heeft Romana een gezonde spanning: “Ik wil het voor iedereen goed doen. Ik heb voor de dames ook iets speciaals in petto, maar wat dat is blijft nog even een verrassing. Het belangrijkste is dat we er met zijn allen van genieten en dat het een leuke en gezellige avond wordt.”

De Vrouwenborrel wil Sterken ook op andere plaatsen gaan houden. Ook wil ze de bijeenkomsten in de toekomst ook breder trekken en andere uitjes gaan organiseren:  “Dingen zoals een relaxte dag met ontspanningsmassages en eten op een unieke locatie aan het water zoals Nederheide in Milheeze. Of een netwerksessie met andere onderneemsters in combinatie met een activiteit of ergens samen werken. Ik heb voorlopig nog ideeën genoeg”, besluit Romana Sterken.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen