16.7 C
Deurne
vrijdag 7 oktober 2022
Home- DeurneElkerliek breidt oogcentrum uit; vanaf november behandelingen in Deurne

Elkerliek breidt oogcentrum uit; vanaf november behandelingen in Deurne

Oogheelkundig Centrum Elkerliek wordt uitgebreid. Nu kun je bij Elkerliek voor oogheelkundige zorg nog alleen terecht in Helmond, maar daar komt verandering in. “De planning is dat oogspecialisten al in november de eerste oogoperaties in Deurne uitvoeren”, laat een woordvoerder weten.

Volgens Elkerliek Ziekenhuis kampen steeds meer mensen in de regio Helmond en de Peel met staar en andere ernstige oogproblemen. Doordat de bevolking sterk vergrijst, is er steeds meer vraag naar oogheelkundige zorg.

20.000 patiënten
Met ruim 20.000 patiënten per jaar is Oogheelkundig Centrum Elkerliek één van de grotere oogheelkundige praktijken in Nederland. Om de volgens het ziekenhuis ‘huidige korte wachttijden’ te kunnen handhaven, gaat het oogcentrum uitbreiden. Een woordvoerder vertelt: “In Deurne worden de bestaande operatiekamers (OK’s) verbouwd en geoptimaliseerd voor de uitvoering van moderne oogoperaties. Ook in Deurne is dan voortaan, net als in Helmond, altijd een OK-team aanwezig dat gespecialiseerd is in oogoperaties.”

Complexe oogproblemen
Patiënten kunnen bij het Oogheelkundig Centrum Elkerliek terecht voor een breed aanbod aan oogbehandelingen en diagnostiek. Naast staaroperaties worden ooglidoperaties, operaties bij scheelzien, glaucoomoperaties en traanwegoperaties uitgevoerd. Eerder dit jaar werd het aanbod uitgebreid met de zogeheten vitreo-retinale chirurgie. Deze netvliesoperaties werden voorheen alleen door topklinische en universitaire ziekenhuizen aangeboden. In de afgelopen maanden is deze operatie al ongeveer 150 keer uitgevoerd. Ook voor bijvoorbeeld bepaalde soorten hoornvliestransplantaties kun je in het Elkerliek terecht. Het Elkerliek wil in de toekomst verder uitbreiden met zeer gespecialiseerde oogbehandelingen.

Foto: Jeffrey Vogels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen