18.8 C
Deurne
zondag 28 mei 2023
Home- DeurneElkerliek ziekenhuis bereidt zich voor op grote toename aantal opnames

Elkerliek ziekenhuis bereidt zich voor op grote toename aantal opnames

Het Elkerliek ziekenhuis bereidt zich voor op een grote toename in opnames van patiënten. Het ziekenhuis in Helmond en Deurne verwacht de komende weken ondanks de harde lockdown een stijging in ziekenhuisopnames van gewone en corona-gerelateerde patiënten.

Dat zegt Eveline de Bont, Voorzitter Raad van Bestuur van het Elkerliek ziekenhuis, in een videoboodschap die vandaag is gepubliceerd. De Bont wijst op de ernst van de recente corona-prognoses en de toename in het aantal ziekenhuisopnames. Daarnaast legt ze uit dat het ziekteverzuim onder de medewerkers van het ziekenhuis hoog is waardoor extra druk ontstaat bij het wel aanwezige personeel.

Grootste uitdaging
De harde lockdown vindt De Bont van het Elkerliek een goede zaak maar ze geeft wel aan dat het effect op het aantal opnames van patiënten pas over een paar weken te merken zal zijn. In heel Nederland wordt gewerkt aan het beschikbaar maken van plaatsen op de IC-afdelingen. “Ook voor het Elkerliek is dit nu de grootste uitdaging. Wij gaan het aantal IC-bedden beschikbaar houden zover we kunnen, dat zijn er twaalf. Wij zullen ook onze interne situatie zo afstemmen dat we met hulp van ander personeel van andere afdelingen, ook OK-personeel, kunnen zorgen dat dit gaat lukken”, legt Eveline de Bont uit.

Begrip
De Bont vraagt begrip en medewerking van patiënten en inwoners in de regio Helmond en de Peel. Ze geeft aan dat de situatie zo ernstig is dat het kan zijn dat patiënten moeten worden overgeplaatst naar andere ziekenhuizen in Nederland of zelfs in het buitenland. De Bont zegt: “Wij realiseren dat dit heel veel van u en uw naasten vraagt. Ik hoop op uw begrip.”

Het Elkerliek ziekenhuis is de afgelopen maanden bezig om samen met de regionale zorgpartners Zorgboog, Savant en de huisartsen in Helmond en de Peel een zo goed mogelijke zorg te leveren ondanks de extra druk die corona veroorzaakt. De Bont kijkt met enige zorgen naar de toekomst maar ze heeft ook het vertrouwen dat de samenwerking ons de kennis, de kunde en veerkracht levert om hier doorheen te komen: “Ik hoop dat deze strengere lockdown ons in Nederland en ook met name in onze regio gaat helpen dat het aantal besmettingen snel naar beneden gaat.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen