15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneEnergyport Peelland informeert over de warmtepomp

Energyport Peelland informeert over de warmtepomp

Op 25 maart organiseert Energyport Peelland (EPP) een tweede informatiebijeenkomst over de warmtepomp. Afgelopen jaar verzorgde EPP al een bijeenkomst in de Ossenbeemd in Deurne. De tweede bijeenkomst zal plaatsvinden bij Museum Klok en Peel in Asten en begint om 20.00 uur. 

Naast een presentatie van Jos Verhoeven van Museum Klok en Peel over het onderwerp ”op weg naar gasloos” komen er ook deskundigen praten over de verschillende onderdelen van de warmtepomp. Ook is er ruimte om vragen te stellen. Aanmelden en het gehele programma vind je op de website van EPP.

Warmtepomp
De warmtepomp werkt als alternatief voor de huidige gasketel. In Nederland hebben zo’n 150.000 huishoudens een warmtepomp. De pomp haalt warmte uit de bodem diep onder je huis en pompt die warmte door het huis. Het werkt in principe net als een koelkast. In de winter blijft je huis warm, in de zomer koel. Daarnaast zorgt de warmtepomp voor een constante temperatuur. Ook verbruikt het geen gas. Dat is goed voor het milieu en je portemonnee.

Energiehelden
EPP is op zoek naar ‘Peellandse Energiehelden’. Door middel van het fysieke Energieloket in de Ossenbeemd en de website kun je zien wat bij jouw situatie mogelijk is. Om mensen te stimuleren met het besparen van energie, heeft het EPP verschillende prijzen te vergeven. Zo is er voor degene die de grootste energiebesparing realiseert tegen de laagste kosten een prijs. Daarnaast zijn er prijzen voor de meeste energiebesparing en de meest ambitieuze investering in energiebesparing. Zo stuurt EPP op energiebesparing in de regio. Aanmelden kan via het aanmeldformulier. 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen