24.6 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- NeerkantExpositie door de jaren heen

Expositie door de jaren heen

In de Wientjeskamer van museum Techniek met ’n Ziel in Neerkant exposeert Tiny Koppens van 6 augustus tot 17 september met Quilten.
Quilten is zo’n oude techniek uit vroegere jaren, ontstaan uit armoede om ieder goed stukje textiel opnieuw te benutten. Later zien we quilten terug in de bevrijdingsrokken na de oorlog.

Tegenwoordig heeft quilten een andere functie. Naast creatieve uitingen of vrije tijdsbesteding worden met quilts ook herinneringen vastgelegd. Herinneringen aan mooie momenten, mooie plekjes, liefde voor bepaalde personen of ingrijpende gebeurtenissen. Quilts roepen daarmee beelden op, emoties en soms een gevoel van weemoed aan vervlogen tijden. Hierdoor wordt de tentoonstelling een feest van herkenning en erkenning voor de kijker en bezoeker. Geheel passend in de omgeving van museum Techniek met ’n Ziel.

De art quilt is een apart vorm van textiele kunst geworden waardoor oude quilttechnieken als inspiratiebron dienen. In arts quilts experimenteert Tiny Koppens met nieuwe vormen, verschillende materialen en technieken. Hierdoor komen uitzonderlijke resultaten tot stand.
Zij zoekt altijd naar verbindingen en daardoor krijgen emoties en herinneringen aan mooie plekken en gebeurtenissen in haar werk een andere dimensie. Deze tentoonstelling is een greep uit ontwerpen en werk wat Tiny door de jaren heen heeft gemaakt. Het is aan de kijker om te bepalen welke herinneringen of betekenis het bij u oproept.
De expositie is tijdens e openingstijden van het museum gratis te bezichtigen.
Voor contact: www.tinykopens.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen