16.6 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneExpositie met bijzondere kunst van leerlingen IVO Deurne in Cultuurcentrum Deurne

Expositie met bijzondere kunst van leerlingen IVO Deurne in Cultuurcentrum Deurne

Kunst die is gebaseerd op een muziekstuk dat te horen was bij de creatie van het werk. Dat is wat je kunt bekijken in Cultuurcentrum Deurne bij de tentoonstelling van schilderijen die zijn gemaakt door de cultuurklas van IVO Deurne.

Op een canvas van 1 x 1 meter lieten ze zich inspireren door een instrumentaal muziekstuk. Ze vertaalden de klankkleuren en ritmes van de muziek naar kleuren van de verf en naar lange of juist korte penseelstreken.

Kandinsky
De leerlingen baseerden hun werk op de stijl van Wassily Kandinsky. Deze kunstenaar maakte rond 1915 abstracte kunst en maakte zijn schilderijen net als de leerlingen van IVO Deurne ook op basis van muziek. De kunstenaar had synesthesie; een neurologisch verschijnsel waarbij een zintuiglijke waarneming ongewild ook een of meerdere andere zintuiglijke indrukken oproept zodat je bijvoorbeeld kleuren kunt proeven of ze in geluiden kunt zien.

In de cultuurklas van IVO Deurne zitten eerstejaars leerlingen van alle vier de deelscholen. Ze komen er in aanraking met verschillende kunstvormen zoals dans, theater, schilderen, street-art en muziek. Het werk van de leerlingen is vanaf komend weekend een maand lang te zien in het Cultuurcentrum in Deurne. De expositie wordt op zondag 12 juni om 11.00 uur officieel geopend.

Foto: IVO Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen