20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneExpositie schilderclub BVG-Peelland geopend in Huis voor de Samenleving

Expositie schilderclub BVG-Peelland geopend in Huis voor de Samenleving

De werken van de leden van de schilderclub van Belangen Vereniging Peelland (BVG) zijn sinds woensdagmiddag te zien tijdens een expositie in het Huis voor de Samenleving in Deurne. Verspreid in de hal van het gemeentehuis hangen de ongeveer veertig kleurrijke schilderingen, de meeste gemaakt in olieverf.

Voorzitter Marie-Jose van Mierlo van de belangenvereniging voor gehandicapten, minder validen en chronisch zieken opende woensdagmiddag de tentoonstelling samen met fractievoorzitter Frank van Tilburg van Transparant Deurne.

De politicus stond aan de wieg van het huidige bestuur van de vereniging, vertelt Van Mierlo: “Frank heeft onder meer mij gevraagd om in het bestuur plaats te nemen en het stokje over te nemen toen mijn voorgangster moest stoppen om gezondheidsredenen. Hij is dus mede verantwoordelijk voor het voortbestaan van BVG-Peelland, vandaar dat we het toepasselijk vonden dat hij de tentoonstelling mede opende.”

‘Iedereen is welkom’
De schilderclub waarvan de werken nu in het gemeentehuis hangen is een hechte groep van ongeveer tien personen, maar iedereen kan zich bij hen aansluiten. “We zijn van oorsprong een belangenclub voor mensen met een beperking, maar tegenwoordig is gewoon iedereen welkom die het leuk vindt om mee te doen. Veel van de mensen die aan onze activiteiten deelnemen, waaronder het schilderen, doen dit ook vooral voor de gezelligheid en het onder de mensen komen”, vertelt Marie-Jose van Mierlo

De Wik
Het schilderen vindt wekelijks plaats op donderdag van 09.30 tot 12.00 uur in Ontmoetingscentrum De Wik aan de Hellemanstraat 2b in Deurne. “De meeste van onze activiteiten gebeuren in Wijkhuis D’n Houten Hoek, maar voor het schilderen hebben we meer ruimte nodig en die is bij De Wik voldoende aanwezig. Ook de schilderwerken van de deelnemers worden daar opgeslagen in het magazijn.”

Mensen die het ook leuk vinden om mee te schilderen of willen deelnemen aan andere activiteiten van Belangen Vereniging Peelland, kunnen zich aanmelden via de website van de organisatie. “De contributie is 24 euro per jaar en daarvoor kun je dus ook bij de schilderclub aan de slag”, legt Van Mierlo uit.

De werken van de schilderclub van BVG-Peelland zijn nog de hele maand november te zien tijdens de openingstijden van het Huis voor de Samenleving aan de Markt 1 in Deurne.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen