12.4 C
Deurne
maandag 15 juli 2024
Home- DeurneFanatieke senioren vieren 15 jaar petanque in de Koolhof Deurne

Fanatieke senioren vieren 15 jaar petanque in de Koolhof Deurne

Elke maandag- en donderdagmiddag zijn ze te vinden bij de petanquebaan op de hoek van de Deltasingel en de Eendracht in Deurne. Al vanaf 2 september 2005 spelen zo’n achttien senioren op deze middagen jeu de boules in de Koolhof. Alleen als het weer het echt niet toelaat, willen ze wel eens een keer overslaan maar in alle andere gevallen staan ze al vijftien jaar lang trouw twee keer per week op de baan.

Piet Bouwmans en Frits Boudewijns, bewoners van de Deltasingel en beide werkzaam in het onderwijs, gingen in 2003 met (vervroegd) pensioen. Kort na hun pensioendatum gingen ze met een aantal buurtgenoten petanque (jeu de boules) spelen op het grasveldje op de hoek van de Deltasingel en Eendracht. Dat deden ze twee keer in de week en al gauw bestond het clubje uit een man of acht.

Burgemeester Daandels
In september 2004 ontstaat een plan voor een verhard terrein en wordt er een brief naar B en W van Deurne geschreven met de vraag om medewerking te verlenen tot het aanleggen van een jeu de boulesbaan. In november 2004 gaan Bouwmans en Boudewijns naar een avond van wijkraad De Koolhof. Op die avond waren ook de toenmalige burgemeester Daandels en wethouder Kerkers aanwezig. Zij waren enthousiast over het initiatief en zegden hun steun toe. Woningbouwvereniging Bergopwaarts wilde de aanleg van de baan wel financieren. Frits Boudewijns maakte een ontwerptekening en het grondbedrijf WSM legde de baan aan.

Wadi
Met een toespraak van de toenmalige wethouder Kerkers en een feestje voor de hele buurt werd op 2 september 2005 de petanquebaan geopend en in gebruik genomen. Op 20 oktober 2005 kwam burgemeester Daandels een middagje meespelen. Tijdens het aanleggen van de wadi in de Eendracht in oktober 2018 werd de baan door grondbedrijf Swinkels uit Helmond gratis uitgebreid.

Pensionado’s
In de vijftien jaar dat de baan er ligt, wordt er wekelijks door verschillende groepen drie keer van de baan gebruik gemaakt op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag. De mannen van het eerste uur zijn er nog steeds bij en ondertussen zijn er zo’n achttien pensionado’s regelmatig bezig waarbij ze nog steeds dankbaar zijn aan het 100-jarige Bergopwaarts voor de aanleg van de oorspronkelijke baan.

Een feestje zoals bij de opening en de lustra in 2010 en 2015 zit er dit jaar niet in, maar wel een corona-veilige foto.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen