13.1 C
Deurne
woensdag 4 oktober 2023
Home- WalsbergFavoriete meester Piet van Gerardusschool verruilt Walsberg voor Aruba

Favoriete meester Piet van Gerardusschool verruilt Walsberg voor Aruba

Hij is één van de meest favoriete leraren op de Deurnese Gerardusschool in de Walsberg. Dus het was voor de leerlingen van groep 8 wel even schrikken om te horen dat hun geliefde meester Piet van Oosterhout op 1 augustus vertrekt naar Aruba.

Eén geluk voor de kinderen uit de Walsberg is dat meester Piet waarschijnlijk niet voor altijd weggaat. “De intentie is om voor twee of drie jaar naar Aruba te gaan. Daarna zien we dan wel weer, ligt er heel erg aan hoe het daar bevalt”, vertelt Van Oosterhout.

Expats
Hij gaat op het Caraïbische eiland aan de slag bij een particuliere school waar vooral kinderen van Nederlands expats onderwijs volgen. “Ik zag op een gegeven moment een vacature voorbijkomen in het buitenland op Aruba en een vriendin van mij had een aantal jaren in Australië rondgereisd en was daar heel enthousiast over. Dus ik heb die vacature eens goed bekeken en ik dacht: ik kan het wel eens een keertje proberen. Daarna heb ik een aantal digitale gesprekken gehad met de school daar en er was meteen een klik met mijn nieuwe werkgever”, legt Van Oosterhout.

Speciale band
Diezelfde klik heeft hij ook in de Walsberg, vertelt hij: “Zelf vind ik het daarom ook lastig om nu weg te gaan, zeker omdat we op dit moment ook met het afscheid zitten van groep 8. Je bouwt een heel speciale band op met de kinderen en de ouders.” Piet van Oosterhout is nu volop bezig met zijn laatste taken als leerkracht van groep 8. Vorige week heeft hij met zijn leerlingen nog een kampweek gehad bij de Pioenenkwekerij van de familie Nelissen op de Langstraat en op dinsdag 19 juli is de eindmusical van zijn klas. De voorstelling die zijn leerlingen op gaan voeren is Aladin. Meester Piet weet ook bij deze musical manieren te bedenken om niet alleen de leerlingen maar ook helpende ouders en grootouders te betrekken in de samenwerking waarbij het decor én de kleding dit jaar door de leerlingen zelf gemaakt wordt.

Fanatieke leerkracht
Niet alleen de kinderen vinden het jammer dat Piet naar Aruba verhuist, ook de ouders van de leerlingen hadden het liever anders gezien. “Wij begrijpen dat er in Deurne meer fantastische leerkrachten zijn, maar Piet van Oosterhout is toch wel één van de meest fanatieke, toegewijde jonge leerkrachten die de Gerardusschool of misschien wel heel Deurne kent”, vertellen een aantal ouders.

Digitaal
Omdat Piet zelf ook van gadgets houdt, is hij de kartrekker geweest om de Gerardusschool digitaal te maken. ‘Bring your own device’ is vier jaar geleden een begrip geworden op de school door zijn inzet. In de coronatijd toen er thuis onderwijs gegeven moest worden, wisten alle leerkrachten en leerlingen van school al hoe dit kon via Google Classroom. Is er iets mis met een computer bij een leerkracht in de klas, dan wordt Piet erbij gehaald. Hij is eigenlijk niet alleen leraar op de school in de Walsberg maar ook een soort van ICT-er. Zelfs de ouders zeggen regelmatig tegen de kinderen: “Vraag maar aan meester Piet als er problemen zijn met een Chromebook.”

28 graden
Ineens naar de andere kant van de wereld verhuizen is een hele stap maar Van Oosterhout kijkt er zeker niet tegen op: “Het is daar natuurlijk wel anders, vooral het weer. Altijd 28 graden, daar kan ik wel aan wennen. Plus de lessen die ik daar geef zijn aan kinderen van Nederlandse ouders dus we gebruiken daar in principe ook dezelfde lesmethodes. Ze beginnen daar wel vroeger dan hier, al om half acht ’s ochtends. Dat is wel fijn dat je dan in de middag vroeg klaar ben maar vroeg op staan is niet zo mijn ding dus dat zal nog wat worden”, lacht Van Oosterhout.

‘Pietje Precies’
Dat hij gemist gaat worden in de Walsberg is nu al duidelijk want de ouders van kinderen die bij meester Piet in de klas hebben gezeten, hebben alleen maar lovende woorden: “Nou vooruit, Piet kan af en toe doorslaan in de perfectie. Dus het spreekwoord ‘Pietje Precies’ is wel toepasselijk. Hij laat niets aan het toeval over”, vertelt één van de ouders.

Veel plezier
Ook Van Oosterhout zelf vindt het moeilijk om afscheid te nemen, legt hij uit: “Ik heb ontzettend genoten van de afgelopen periode op de Gerardusschool. Altijd ontzettend veel plezier beleeft in de Walsberg, dat ga ik echt ontzettend missen. Ik ben ook enorm dankbaar voor al het moois dat we daar hebben meegemaakt op de Gerardusschool. Iedereen zegt ook ‘Godverdorie Piet, we vinden het jammer dat je ons gaat verlaten’ maar ze snappen wel dat dit natuurlijk een hele mooie uitdaging is en dat je die kans moet aangrijpen.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen