19.6 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- DeurneFietsroutenetwerk Deurne aangepast; meer zichtbaarheid van Peelrandbreuk en vindplaats Gouden Helm

Fietsroutenetwerk Deurne aangepast; meer zichtbaarheid van Peelrandbreuk en vindplaats Gouden Helm

Rondom Neerkant en Helenaveen is het fietsroutenetwerk aangepast. Mede naar aanleiding van het verzoek van het Geopad van stichting Veen om meer zichtbaarheid te geven aan de peelrandbreuk, wijzigt het fietsnetwerk rondom Neerkant en Helenaveen flink.

Het netwerk wordt fijnmaziger met meer keuzemogelijkheden voor de fietsers. Ook krijgen nu de monumentale begraafplaatsen in Helenaveen en het monument van de vindplaats van de Gouden helm in Helenaveen een plek aan het fietsroutenetwerk.

Nieuwe knooppunten
De nieuwe bewegwijzeringsbordjes zijn inmiddels terug te vinden in het veld en binnenkort worden ook de bijgewerkte overzichtspanelen bij elk knooppunt geplaatst. De knooppunten 21, 22, 23 en 25 zijn nieuw waardoor er ook een aantal nieuwe en enkele gewijzigde trajecten zijn. Hieronder kun je het kaartje bekijken van de nieuwe trajecten en bijkomende knooppunten.

Websites
Op de website landvandepeel.nl zijn de fietsroutes inmiddels aangepast naar het vernieuwde fietsroutenetwerk. Op de site routesinbrabant.nl kan je ook al eigen routes samenstellen over de nieuwe knooppunten.

Gedrukte fietsroutes
De gedrukte fietsroute ‘Met de Beekmannen op Stap’ wordt door VVV Deurne binnenkort opnieuw uitgegeven. Van de fietskaarten van Visit Brabant en van de fietskaart Noord- en Midden Limburg verschijnt dit voorjaar een nieuwe druk waarin de wijzigingen zijn opgenomen. Ook vind je hierop andere wijzigingen in onder andere de gemeenten Someren en Horst aan de Maas. Een herdruk van de fietskaarten van Falk en ANWB laten nog wat langer op zich wachten.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen