10.4 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneFilm, muziek en schilder- en keramiekkunst ontmoeten elkaar bij Nacht van het...

Film, muziek en schilder- en keramiekkunst ontmoeten elkaar bij Nacht van het Witte Doek in Museum De Wieger

Tijdens het openluchtfilmfestival Nacht van het Witte Doek dat komend weekend in Deurne plaatsvindt, worden er ook verschillende films vertoond in Museum De Wieger. Aanvullend hierop, zijn er muziekoptredens en werken kunstenaars Emelie Jegerings en Monika van Kempen ter plekke aan nieuw eigen werk in een live-atelier.

Vrijdag 25 augustus draait om 21.30 uur de film ‘Close’ in de tuin van het museum. De vertoning wordt vanaf 20.50 uur voorafgegaan door een kort concert van violiste Vlada Nabutovska. De film vertelt het verhaal van twee dertienjarige jongens, die een hechte vriendschap hebben. Nadat deze band verstoord wordt, proberen ze de vriendschap weer op de goede baan krijgen.

‘Return To Dust’
Gerlinda Heywegen geeft zaterdag 26 augustus om 20.30 uur in de museumtuin een inleiding bij de film ‘Return To Dust’, die start om 21.00 uur. Een gevoelig Chinees drama over de bijzondere band tussen een vrouw en een man, allebei door hun familie verstoten, gedwongen tot een gearrangeerd huwelijk.

Zondag 27 augustus worden er twee documentaires in het Groot Atelier van De Wieger getoond. Allereerst is de film ‘The Velvet Queen’ om 13.00 uur te zien. Deze documentaire gaat over het uiterst schuwe sneeuwluipaard in het Tibetaanse Hoogland. Daarna draait om 15.30 uur ‘Shangri-La, Paradise Under Construction’. In dit reisverhaal gaan twee filmmakers op zoek naar de geschiedenis van Shangri-La; het beroemde denkbeeldige paradijs.

Live-atelier
Terwijl de twee documentaires achter elkaar worden vertoond, werken Emelie Jegerings en Monika van Kempen van 13.00 tot 17.00 uur buiten aan nieuw eigen werk in een live-atelier. Monika is opgeleid keramiste en nu een veelzijdig beeldend kunstenaar, die zich laat inspireren door de natuur en chaos. Jegerings is onder andere bekend van haar recente project ‘In de ban van de Aa’, samen met Jolanda Tielens. Ze laat zich vooral inspireren door de natuur en zet spetterende kleuren op het doek.

In de tuin wordt ondertussen muziek gemaakt door het vocale trio ‘Cool it Mammy’, bestaande uit Liesbeth van Horne, Carolien van der Hulst en Evelien Thijssen. Ze zingen een breed repertoire en worden begeleid door pianist Marcel Savelkoul.

Foto: Museum De Wieger

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen