zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneFlegmatiek ZSV maakt het zichzelf lastig in Budel

Flegmatiek ZSV maakt het zichzelf lastig in Budel

door: Martien van Rijt

De thuisspelende ploeg was in de beginfase scherper en feller dan de ploeg uit Zeilberg. Dat resulteerde in de 18e minuut in een voorsprong voor SV Budel. Een hoekschop vanaf rechts werd bij de eerste paal door Joey van Cranenbroek binnen gekopt: 1-0. Toch waren de gasten daarvoor al gevaarlijk geweest, maar de Budelse doelman wist een prima mogelijkheid voor Davy Althuizen te pareren.
Na de achterstand drong ZSV aan en creëerde het een aantal goede mogelijkheden. Alleen het afronden werd nagelaten. Op het middenveld was Dirk Verlijsdonk duidelijk niet goed bij de les en dat leverde regelmatig onnodig balverlies op. Met de snelle buitenaanvallers van Budel was dat vragen om problemen. Gelukkig voor de gasten bleven die uit. Het was Maarten Kuunders die op slag van rust eindelijk de gelijkmaker liet aantekenen, toen hij van dichtbij raak kopte: 1-1.

Na rust was er even een fel SV Budel, dat opnieuw extra gemotiveerd uit de kleedkamer kwam en dacht daarmee het klassenverschil (3e vs 1e) weg te kunnen poetsen. Dit aandringen was echter van korte duur. Dirk Verlijsdonk had in de tweede helft plaatsgemaakt voor Redoan, die rechtsbuiten ging spelen. Thijs Meulendijks nam op het middenveld de plek in van Verlijsdonk. Daarmee werd het centrum van ZSV duidelijk versterkt en voetbalden de gasten makkelijker. Er deden zich vele kansen voor en na tien minuten in de tweede helft was de verwachte voorsprong daar. Na een vlotte combinatie kwam aanvoerder Koen Kuunders door het midden vrij voor de doelman en met een bekeken stiftje rondde hij fraai af: 1-2.
SV Budel ging meer risico nemen en had enkele mogelijkheden op de gelijkmaker, maar ZSV was gevaarlijk door de ruimte die het kreeg. Ron Verlijsdonk dacht de voorsprong te vergroten. Hij omspeelde de doelman en leek binnen te schuiven. Een Budelse verdediger dacht daar anders over en gleed met een sliding de bal voor de doellijn weg. Pas in de slotfase breidde ZSV de voorsprong uit, toen Ron Verlijsdonk de bal ontving en het leer hard het doel in joeg. Het gemankeerde net kon de bal niet tegenhoudend en via de reclameborden achter het doel, kwam de bal het veld weer in. Gelukkig had de scheidsrechter er goed het oog in en hij wees onmiddellijk naar het midden: 1-3.
In blessuretijd kwamen de gastheren nog terug tot 2-3, toen Steef Vaassen uit een wanhoopsoffensief nog raak schoot. De speeltijd was echter verstreken en tot een gelijkmaker kwam SV Budel niet meer.
ZSV plaatst zich met deze verwachte overwinning voor de volgende ronde in de bekercompetitie.