5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- NeerkantFoto-expositie Jan Meeuws in Museum Techniek met 'n Ziel

Foto-expositie Jan Meeuws in Museum Techniek met ’n Ziel

Van 15 december tot 31 januari exposeert Jan Meeuws (1951) uit Ospel in museum Techniek met ’n Ziel in Neerkant.  Jan begon in 1971 tijdens zijn militaire dienstplicht met fotografie en kocht daar ook zijn eerste camera. Vanaf die tijd werd fotograferen zijn passie.

Na zijn diensttijd kocht hij samen met zijn oudste broer een complete doka-uitrusting om thuis verder te kunnen gaan met zijn hobby.

Midden jaren 70 is hij lid geworden van de DAF-Fotoclub en sinds 2011 is hij ook lid van de NFC Nederweerter Fotoclub. Elk jaar presenteert hij met de overige leden van beide clubs een expositie.

In het museum laat Jan een gedeelte van zijn collectie zien. De foto’s hebben dan ook, net zoals het museum, iets met techniek en het verleden te maken.

Eén van deze thema’s is: “De mens” met zijn gezichtsuitdrukkingen bij het zien van de fotograaf. De foto’s (voornamelijk portretten) zijn gemaakt tijdens het jaarlijkse “Festeynder” en het “Eynder Winterfestijn” in Nederweert-Eind met behulp van diverse technieken.  De foto-expositie is tijdens openingstijden van het museum gratis te bekijken.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen