15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneGalastoet Hub van Doornecollege op de Markt in Deurne; van klassieke Austin...

Galastoet Hub van Doornecollege op de Markt in Deurne; van klassieke Austin tot bakfiets en de Green Machine

De meest uiteenlopende voertuigen waren woensdag aan het eind van de middag en begin van de avond te zien op de Markt in Deurne. De eindexamenleerlingen van het Hub van Doornecollege kwamen aan voor hun gala in de meest bijzondere auto’s, tractoren, vrachtwagens, motoren en zelfs een bakfiets die bijna uit de bocht vloog.

Ook de Green Machine waarmee Mike Panhuizen en zijn dochter Eva een paar weken geleden nog de Morocco Desert Challenge reden, was erbij in de galastoet. Verder ontbraken natuurlijk de verschillende snelle sportwagens ook dit jaar niet. Zo waren er onder meer een Pontiac Firebird Trans Am, een Porsche en een Bentley te zien. Een aantal klassiekers die in de stoet van dit jaar opvielen, waren een oude Austin, een Oldsmobile Ninety Eight, een Ford Mustang en de kleine BMW 300 Isetta.

Galadiner
Op de Markt werden de leerlingen van het Hub van Doornecollege op de rode loper ontvangen door hun mentoren, docenten, familie, vrienden en andere belangstellenden. Na aankomst in het centrum werden de leerlingen ontvangen in Café Beekman & Beekman voor hun galadiner.

Peelland en Alfrink
Dinsdag 30 mei is het de beurt de eindexamenleerlingen van het Peellandcollege die tussen 19.00 en 20.30 uur op de Markt worden verwacht. Het Alfrinkcollege start de stoet naar het eindexamengala met op het Kerkplein in de Zeilberg om 15.30 uur, waar de deelnemers zich verzamelen. Vanuit hier rijden de voertuigen richting de Markt waarvan de laatsten rond 17.00 uur in het centrum van Deurne worden verwacht.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen