9.2 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneGebied Deurnese Peel wordt steeds groener, maar brand is nog niet uit

Gebied Deurnese Peel wordt steeds groener, maar brand is nog niet uit

Door de regen wordt het gebied in de Deurnese Peel bij Liessel alweer steeds groener. Toch is de brand nog steeds niet uit. Dat laat de gemeente op haar website weten.

De rook wordt steeds minder. Er zijn nog wel steeds smeulende ondergrondse plekken. Door de regen wordt het gebied alweer steeds groener. “Het gaat de goede kant op, maar het zal nog wel een tijd duren voordat de brand helemaal uit is. Hoe lang, dat is vooral afhankelijk van het weer,” laat de gemeente weten.

Blijf uit gebied
In het gebied van de Deurnese Peel bij Liessel vallen regelmatig bomen om. Dit komt doordat de wortels zijn verbrand. De gemeente: “We roepen dan ook iedereen op om weg te blijven uit het gebied. Er is geen risico voor mensen die op de paden, wegen of het fietspad naast het gebied rijden of lopen. De bomen vallen in het gebied zelf neer.”

Het is wachten tot het veen uit smeult tot aan de randen van het gebied. Op enkele plekken gebeurt dit al, op andere plekken moet dat nog gebeuren. Er kan nog steeds sprake zijn van overlast van rook en stank. Blijf zo veel mogelijk uit de rook. Als je merkt dat de rook jouw kant op komt, sluit dan ramen en deuren en zet de mechanische ventilatie uit.

In de nacht van 22 op 23 juni ontstond er een grote brand in de Deurnese Peel. Het veen smeult nog steeds.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen