3.7 C
Deurne
vrijdag 2 december 2022
Home- DeurneGebroeders Nies Vouwkartonnage sluit deuren

Gebroeders Nies Vouwkartonnage sluit deuren

Na meer dan een eeuw valt het doek voor Gebroeders Nies Vouwkartonnage. Op 1 december sluit dit familiebedrijf voorgoed de deuren van de drukkerij aan de Laurens Costerstraat. De gemeente Deurne gaat vooralsnog niet over tot aankoop van de grond.

Waarom het bedrijf stopt is niet helemaal duidelijk. Omdat de telefoonnummers van het bedrijf inmiddels buiten werking zijn, zijn de gebroeders niet beschikbaar voor tekst en uitleg. Wat wel bekend is, is dat enige tijd geleden een faillissement dreigde, maar daar is het uiteindelijk niet van gekomen. Bij het bedrijf waren twintig personeelsleden werkzaam, met hen is een beëindigingsovereenkomst gesloten.

Overleg
De gemeente Deurne is op de hoogte van de sluiting, maar het einde van de bedrijfsvoering betekent niet dat Deurne een bod gaat doen op de grond. In een eerder stadium zijn de beide partijen hierover wel met elkaar in overleg geweest. Dit overleg vond plaats op initiatief van de gebroeders Nies, stelt de gemeente. In 2018 moest geconcludeerd worden dat beide partijen niet tot overeenstemming konden komen, daaraan is tot dusver niets veranderd. Het gat tussen wat de gemeente wil betalen en wat de gebroeders Nies willen ontvangen is te groot.

Grondbeleid
Naast de prijs is er nog een ander probleem wat betreft het aankopen van de grond; de lokale politiek heeft bepaald dat Deurne geen actief grondbeleid voert. Alle ogen zijn nu dus gericht op projectontwikkelaars. De gemeente is van plan zich welwillend op te stellen op het moment dat er interesse in de locatie is. Ze zullen niet moeilijk doen om een wijziging van het bestemmingsplan en het verlenen van een omgevingsvergunning omdat ze graag woningbouw zien op deze plek.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen