10.2 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneGebruik van ruimere terrassen in Deurne verlengd

Gebruik van ruimere terrassen in Deurne verlengd

Horecaondernemers in de gemeente Deurne mogen langer hun terrassen ruimer opzetten zodat de 1,5 meter regels kunnen worden gehandhaafd. Sinds 1 juni mogen cafés en restaurants in Deurne onder bepaalde voorwaarden hun terrassen verspreiden over een groter gebied dan normaal. De periode waarin dit mag, is verlengd van 1 september tot 1 november.

In totaal is aan 12 horecaondernemers in Deurne, Vlierden, Liessel en Neerkant toestemming gegeven voor deze uitbreiding van het terras. Het naleven van de regels loopt bij die ondernemers over het algemeen goed. Hier en daar is het wel druk of worden de regels niet altijd opgevolgd, maar er is volgens burgemeester en wethouders geen aanleiding om de proef met de uitgebreide terrassen niet te verlengen: “We zien dat horecaondernemers hun best doen om de zaken goed te regelen en ze actie ondernemen op het moment dat ze aangesproken worden op het opvolgen van de maatregelen. Waar dat niet gebeurt, spreken we ze aan en voeren gemeente of politie extra controles uit. We handelen hierbij volgens het principe aanspreken, waarschuwen, aanpakken.”

Horecaondernemers met een uitgebreid terras ontvangen een nieuwe gedoogbeschikking voor de verlenging tot 1 november, zij hoeven geen nieuwe aanvraag in te dienen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen