11.7 C
Deurne
maandag 26 september 2022
Home- DeurneGeen DMG Carnavalskraker in 2021

Geen DMG Carnavalskraker in 2021

Vanwege het coronavirus gaat de verkiezing van de DMG Carnavalskraker in 2021 niet door. DMG houdt elk jaar een liedjescompetitie, met als voornaamste doel om lokale carnavalsmuziek een podium te bieden.

Carnavalskraker-juryvoorzitter Frank Aarts legt de keuze van de organisatie uit: “Onlangs hebben de verschillende verenigingen in overleg met de gemeente besloten dat er in 2021 geen prinsen en optochten zijn. We hebben dit besluit afgewacht. Toen die kogel door de kerk was, hebben wij geen moment getwijfeld om door de competitie een streep te zetten.”

Optreden
De winnaar van de DMG Carnavalskraker geeft altijd op carnavalszaterdag tijdens de sleuteloverdracht een optreden op de Markt. Ook wint die persoon of groep een professionele studio-opname en mag de winnende act een videoclip opnemen bij DMG. “We willen de winnaar(s) altijd graag in het zonnetje zetten. Daar hoort een optreden tijdens de sleuteloverdracht bij”, aldus Aarts. De organisatie gaat ervan uit dat er in 2022 weer een DMG Carnavalskraker-competitie gehouden kan worden.

Foto: Kevin Senders

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen