16.7 C
Deurne
vrijdag 7 oktober 2022
Home- DeurneGeen feest maar wel nieuw carnavalslied van De Peelstrekels met De Raad...

Geen feest maar wel nieuw carnavalslied van De Peelstrekels met De Raad van Elf

Het carnavalsfeest mag dan vanwege de beperkingen rond het coronavirus niet doorgaan maar dat weerhoudt de mannen van De Raad van Elf in Deurne er niet van om dit jaar toch gewoon met een nieuw carnavalslied te komen. De nieuwe track werd nog net op de laatste dag van 2020 uitgebracht en heet ‘Feesten doen we overal’. De clip van het nieuwe nummer is op YouTube al ruim 5.000 keer bekeken.

De Raad van Elf die bestaat uit een aantal leden van C.S. De Peelstrekels ging voor de opnamen van de videoclip deze keer door het hele land. Er werd onder meer een stop gemaakt in Amsterdam, Maastricht en Helmond maar uiteindelijk zingen de mannen toch na elke uitstapje terug in Deurne: “Waar we dan ook zijn geweest, we vieren hier het grootste feest.”

Carnavalssfeer
De titel heeft ook een beetje een dubbele betekenis vertelt Mark Mastbroek van De Raad van Elf: “Zoals we in de videoclip laten zien, kun je carnaval in elke plaats in Nederland vieren. Maar ook zelfs als er door de corona-beperkingen geen echt fysiek feest mag plaatsvinden, kun je de carnavalssfeer toch nog een beetje bij je thuisbrengen met een leuk carnavalsnummer.”

Gemist
Het aantal positieve reacties op het nummer is enorm. “Het doet ons goed om te lezen, horen en zien dat ons nieuwe nummer zo leuk opgepikt wordt. Het carnavalsfeest wordt zeker gemist, maar fijn om te zien dat we veel mensen zo toch een beetje in de sfeer kunnen brengen. We maken van 2021 een feestje, zodra het weer kan. Want vergeet niet, feesten doen we overal”, vertelt Mark Mastbroek.

De Raad van Elf van De Peelstrekels kwam tijdens de vorige carnaval ook met een lied dat snel populariteit kreeg, de videoclip van het nummer is op YouTube ondertussen bijna 15.000 keer bekeken. Met hun lied ’T is weer carnaval’ wonnen ze bij de verkiezing van de DMG Carnavalskraker en werden ze ook onder meer winnaar bij Het beste West-Brabantse Carnavalslied.

Foto: Facebook Raad van Elf

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen