23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- VlierdenGeen medewerking gemeente aan principeverzoek Roompot

Geen medewerking gemeente aan principeverzoek Roompot

In de collegevergadering van 10 juli 2018 heeft het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Deurne besloten geen medewerking te verlenen aan het principeverzoek dat door Roompot was ingediend voor een tijdelijke huisvesting van 585 arbeidsmigranten op Bosparel De Bikkels in Vlierden voor een periode van maximaal 5 jaar.

Het verzoek past niet binnen het geldende bestemmingsplan en het Beleidskader Huisvesting Arbeidsmigranten 2015. Het college is niet bereid hiervan af te wijken omdat het aantal arbeidsmigranten niet acceptabel en proportioneel wordt geacht in relatie tot de directe nabijheid van de kern Vlierden. Het aandeel arbeidsmigranten op het totaal van de eigen inwoners van Vlierden zou richting de 50% gaan

Recreatie

De huisjes zijn ingericht voor recreatie waar bezoekers een korte periode verblijven en zijn niet gebouwd voor langere bewoning en daarnaast ontbreken de voorzieningen op het park zelf en in de nabije omgeving zoals een winkel, sportfacaliteiten of een café. Deze omstandigheden, in combinatie met gebrek aan privacy, zouden er toe kunnen leiden dat de arbeidsmigranten rond de huisjes vertoeven met dat als gevolg kan hebben dat de omgeving daarvan overlast ervaart.

Tijdelijke huisvesting

Het college realiseert zich dat er in de regio grote behoefte is aan een (tijdelijke) huisvesting van arbeidsmigranten en zij een substantiële bijdrage leveren aan de economie  maar heeft om de eerder genoemde redenen besloten geen medewerking te verlenen aan het principeverzoek.

Sluiting park

Roompot heeft eerder aan de gemeente kenbaar gemaakt dat zij genoodzaakt is het recreatiepark te sluiten als niet wordt ingestemd met de huisvesting van arbeidsmigranten omdat het park nu verliesgevend is.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen