-1.2 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneGeen optochten of grote activiteiten met carnaval in gemeente Deurne

Geen optochten of grote activiteiten met carnaval in gemeente Deurne

Tijdens carnaval in februari 2022 zullen er in de gemeente Deurne geen optochten of andere grote activiteiten plaatsvinden. De zeven carnavalsverenigingen binnen de gemeente hebben gezamenlijk besloten dat het met de huidige coronaregels niet mogelijk is om dit soort evenementen te houden.

Rond deze periode zijn alle carnavalsverenigingen nu meestal volop bezig met het voorbereiden van hun activiteiten, maar dat ziet er door de huidige lockdown en de verwachtingen voor de komende tijd heel anders uit. “Alle voorbereidingen waren getroffen om er weer een heel mooi carnavalsseizoen van te maken, de prinsen zijn gevraagd en willen zich graag onthullen. Maar overvolle zalen, hossende mensen, felicitaties tijdens de recepties, het kan nog steeds niet”, laten de gezamenlijke verenigingen weten.

Zelfde uitgangspunten
De besturen van de carnavalsverenigingen trekken hierin samen op om binnen de gemeentegrenzen dezelfde uitgangspunten te hanteren. Hoewel de eerste prinsenparen al bekend zijn gemaakt, menen zij dat er geen volwaardig en verantwoord programma geboden kan worden aan de nieuwe prinsen en de vele bezoekers van de diverse carnavalsactiviteiten.

Alternatieve activiteiten
“Elke vereniging zal voor zichzelf bekijken of en welke alternatieve activiteiten wel door kunnen gaan. Of de nog niet bekendgemaakte prinsen alsnog onthuld worden of dat de bekendmaking doorschuift naar het nieuwe seizoen is ook aan de verenigingen zelf”, laten de gezamenlijke carnavalsverenigingen weten.

Foto: archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen