15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneGemeente betreurt grote aantal omgekeerde vlaggen bij bezoek Koninklijk paar in Deurne

Gemeente betreurt grote aantal omgekeerde vlaggen bij bezoek Koninklijk paar in Deurne

De gemeente Deurne betreurt het grote aantal omgekeerde vlaggen die door boeren als protest waren geplaatst langs de weg waarover koning Willem-Alexander en koningin Máxima donderdagochtend aankwamen bij het Toon Kortooms Park in Deurne.

Er stonden sinds begin deze week al twee met hooibalen gemaakte poppen op hun kop die de namen ‘Alex’ en ‘Max’ droegen. Donderdagochtend vroeg hebben boeren langs de route nog tientallen omgekeerde vlaggen toegevoegd.

‘Liever andere acties’
Boeren geven aan vanmorgen van gemeentebodes te horen hebben gekregen dat zij niet blij waren met de vlaggen. “Wij erkennen de zorgen van agrarische ondernemers en we vinden dat daar aandacht voor mag zijn. Alleen zien wij liever wel andere acties dan een omgekeerde vlag. Dat is een symbool dat anderen kwetst, er zijn andere manieren van demonstreren”, geeft een woordvoerder van de gemeente aan tegenover het ANP.

Zorgen
Er is volgens de gemeente vanmorgen geen actie meer ondernomen de vlaggen weg te halen omdat koning Willem-Alexander en koningin Máxima al bijna op de locatie waren, meldt het ANP. De boeren hebben aangegeven op deze manier uiting te willen geven aan hun zorgen en hebben gemeentebodes en handhaving ter plaatse laten weten dat ze de vlaggen in de middag na het bezoek van het Koninklijk paar weer zouden verwijderen.

Wandeling
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagochtend eerst een wandeling gemaakt met onder meer boswachter Lieke Verhoeven en een woordvoerder van Waterschap Aa en Maas waarna het Koninklijk paar bij het Toon Kortooms Park heeft gesproken met boeren uit de omgeving.

Problematiek
Het koningspaar ging donderdag tijdens hun bezoek aan Deurne ook spontaan kort in gesprek met enkele mensen langs de route. De koning gaf aan te snappen wat de problematiek is in de Peel en zei dat hij er graag over wil praten. Máxima vertelde aan de mensen langs de weg dat ze begrijpt dat het een vervelende situatie voor de boeren is, maar dat ze hoopt dat het negatieve tot het positieve omgezet kan worden.

Foto’s: Jos van Neerven

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen