21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- NeerkantGemeente en Leefbaar & Vitaal Neerkant ondertekenen dorpsakkoord

Gemeente en Leefbaar & Vitaal Neerkant ondertekenen dorpsakkoord

Gemeente Deurne en Leefbaar & Vitaal Neerkant hebben donderdag een dorpsakkoord ondertekend. Met het akkoord bevestigen beide partijen hun samenwerking tot 2022.

‘Samenwerken is samen werken’
Verschillende Neerkantse buurtschappen waren bij de ondertekening aanwezig In het akkoord is opgenomen hoe beide partijen samenwerken en welke projecten er gezamenlijk worden opgepakt. Dat gebeurt onder de noemer ‘samenwerken is samen werken’. Leefbaar & Vitaal Neerkant heeft voor het stimuleren van de veiligheid in en rond het dorp het Keurmerk Veilig Ondernemen gekregen. Om de klimaatdoelen te halen zoekt de gemeente bij inwoners aansluiting om hen te stimuleren energiezuiniger te leven en op zoek te gaan naar alternatieve energiebronnen.

Wethouder is enthousiast
Het Dorpsakkoord is het eerste resultaat waaruit blijkt dat de gemeente Deurne op een andere manier wil samenwerken met inwoners in de dorpen en wijken. Met Deurne doet ’t was hierin al een stap gezet. Nu wordt de aanpak verder verbreed. Wethouder Marinus Biemans is enthousiast over de stappen die met Neerkant zijn gezet: “Het dorpsakkoord laat zien dat de gemeente niet zónder haar inwoners kan bij het realiseren van gezamenlijke projecten. In onze dorpen zit heel veel kennis en kunde. Daar maken we graag gebruik van.”

Ook Ad Cosijn, voorzitter Leefbaar en Vitaal Neerkant, is tevreden: “We zijn erg blij met de afspraken die we nu vooraf met de gemeente hebben gemaakt over projecten voor ons dorp. In het verleden hebben we vaker met de gemeente samen projecten ondernomen, maar nog nooit zijn de afspraken hierover op deze manier tot stand gekomen. Ik ben erg tevreden, nu samen aan de slag!”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen