12.1 C
Deurne
maandag 5 juni 2023
Home- DeurneGemeente Deurne gaat fietspaden en rotondes tijdens hittegolf koelen met water

Gemeente Deurne gaat fietspaden en rotondes tijdens hittegolf koelen met water

De komende dagen zal het in de regio Deurne extreem warm worden met temperaturen oplopend tot plaatselijk 39 graden. Daarom gaat de gemeente Deurne fietspaden en rotondes koelen met water om te voorkomen dat betonplaten omhoog komen en asfalt wordt beschadigd.

De gemeente zal komende dagen sproeien op de fietspaden bij de Milhezerweg, Bakelseweg, Vlierdenseweg en de Helenastraat. Het asfalt bij de rotondes aan de Binderendreef, Vlierdensedreef, Liesselseweg, Snoertsebaan en Hogeweg-Molenstraat worden ook gekoeld met water. Op rotondes kan het asfalt sneller beschadigd raken door de wrijving van de banden bij het draaien tijdens heet weer.

Springschans
Vorig jaar in juli kwam door de hitte een betonplaat omhoog op het fietspad aan de Bakelseweg richting Deurne. De platen die omhoog waren gekomen vormden een soort springschans waardoor een gevaarlijk situatie ontstond. De dag er op zijn de platen door medewerkers van de gemeente verwijderd en werd het fietspad dicht gelegd met tegels zodat bij nieuwe hitte het probleem zich niet opnieuw voor kon doen.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen