26.9 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneGemeente Deurne krijgt extra geld van provincie voor versnelling bouwplannen

Gemeente Deurne krijgt extra geld van provincie voor versnelling bouwplannen

De gemeente Deurne krijgt een bijdrage van de provincie Noord-Brabant uit de zogenoemde Flexpoolregeling om extra capaciteit en kennis in te kunnen zetten bij het sneller verwerken van woningbouwplannen . In Deurne wordt het extra geld gebruikt om tijdelijk een medewerker aan te nemen die de toetsing van bouwplannen ondersteunt.

Hiermee denkt de gemeente drie tot zes maanden eerder te kunnen starten met de bouw van ongeveer 250 woningen. Het gaat onder meer om de projecten in de Rijtse Vennen, Katoenstraat, Spoorzone en Vlierdenseweg-Eikelstraat waar zowel koop- als huurwoningen in verschillende prijsklassen worden gebouwd.

Handjes
Wethouder Helm Verhees: “We halen twee keer winst uit deze bijdrage. Het zorgt voor extra menskracht en de mogelijkheid om een net afgestudeerde persoon werkervaring op te laten doen terwijl die zich verder specialiseert tot adviseur ruimtelijke ordening. De handjes die we hard nodig hebben om onze rol en taken goed en snel uit te kunnen voeren. Met deze bijdrage laat de provincie opnieuw duidelijk zien dat we samen voor hetzelfde gaan: een versnelling van de realisatie van woningen. Daar zijn wij, maar vooral onze woningzoekenden, blij mee!”

Eerste twee
De eerste twee geldbedragen uit de Flexpoolregeling van de provincie Noord-Brabant zijn toegekend aan de gemeenten Deurne en Halderberge. Via deze regeling is ruim 5,6 miljoen euro beschikbaar, 3,8 miljoen rijksgeld en 1,9 miljoen cofinanciering door de provincie.

12.000 nieuwe huizen
Om het tekort aan woningen weg te werken en aan de nieuwe behoefte aan woningen te kunnen voldoen wil de provincie bouwprojecten versnellen. Gedeputeerde Erik Ronnes van Wonen en Ruimte legt uit: “De gemeenten hebben bij hun aanvraag voldaan aan de voorwaarden waarbij het duidelijk gaat om het aanpakken van plannen die er al liggen maar op uitvoering wachten. De prognoses voor de woningbouw in Brabant zien er goed uit, we halen het streefgetal van 12.000 nieuwe huizen in 2021 zeker, maar de zorgen om het bouwtempo blijft. Het is goed om te zien dat we bij deze gemeenten een bijdrage daaraan leveren. “

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen